Най - вълнуващия въпрос зимно време.
yanis7373 - специалист
И оттук моята логика е такава: ако примерно в системата налягането ми е 2 атм. долу до разширителя, който е 8л. и въздуха е напомпен на 1.7 атм. и в системата имам 7 л. гликол, това ще рече, че разширителя 25% е запълен с гликол и има 6л. празно място. Така в него хем ще има гликол , който при изпарение ще допълва системата, хем и ще има свободно място при разширения . Не съм ли прав ?
filmatoplo - майстор
Тънак е момента на точно регулиране , аз вече 10-12 работя със затворени инсталации и все има какво да се научи ново за усъвършенстване. На прав път си - в съда влиза малко течност която служи като резерв при истиване и свиване на течността , никой не подозира че зимата има ниски температури :wink: .През годините съм си водил бележки за всяка инсталация и наляганията и размера на съда .Когато нагласиш точно предналягането в съда спрямо налягането в системата и размера на съда - налягането в системата не се променя в зависимост от температурата .Ако след някой месец или година може да се отчете спад в налягането - това се дължи или на испарение или на теч по системата .Случвало се е да текът салници на кранове при истинало положение , от високите температури тефлона в салника не издържа , това не е болка за омиране просто се констатира и отстранява своевременно.По принцип се получава малко въздух на обезвъздушителите на серпентините - ама това си е физичен феномен нещо се завихря там - и при обезвъздушаване налягането спада -иска доливане на течност .С една дума всяка система си иска поглеждане през определен период и обслужване. :wink:

Тема "Въздух в слънчева система!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: