Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Transporterr - специалист
бетонната основа дава предимството че може да направиш декоративен плот в/у нея (ако я отлееш пред камината) или някаква друга облицовка може да залепиш, а металната конструкция освен че е "бърза и лесна" не виждам какви други предимства има :) и ограничава избора на модел на облицоване ;)
единак - специалист
Може би не съм се изразил ясно. Ще направя от винкел само стойката, върху която да стъпи камината. Около нея, включително и декоративна основа, ще е газобетон. Пак ще си има плот и красотички.

Нещо такова

Прикачен файл

fireplace.jpg
fireplace.jpg (33.01 KиБ) Видяна 4515 пъти

Прикачен файл

fplace-frame.jpg
fplace-frame.jpg (24.9 KиБ) Видяна 4515 пъти
кое тогава му е бързо и лесното? на мен ми прилича на х2 работа :)
без да притурям това, че не е ясно как ще стане да не се виждат крачката на камината в нишата, освен ако не е с декоративен характер..
единак - специалист
По-бързо, по-лесно и по-чисто от леенето на бетон, при всички случаи. По-здраво от основата от итонг.

Краката на стойката влизат в канали на основата, зависи от размера, в моят случай е така раположено, че е необходимо да се издълбаят 4 канала по 5см, които после се шпакловат. Впрочем, на втората снимка стойката си е на мястото, но не се вижда, ако я завъртя отдолу ще я видиш. Гледах го от различни височини и дължини, вярно, има момент, в който се вижда, но съм измислил начин да я скрия.

Не оспорвам майсторско мнение, споделям моето, което ще е направи си сам.
единак написа:
По-бързо, по-лесно и по-чисто
единак написа:
е необходимо да се издълбаят 4 канала по 5см
единак написа:
които после се шпакловат
единак написа:
съм измислил начин да я скрия.

+ рязане на винкели заваряване
не ми изглежда чисто :?
единак написа:
Не оспорвам майсторско мнение споделям моето което ще е направи си сам.
даам така си е. смело напред :)
subzero - специалист
а я да ви питам трябва ли да се остави лек наклон да може да се обезвъздушава по лесно ризата ?
аз не съм чувал, само за радиаторите знам.Иначе ако обезвъздушителя е в най високата точка едвали ще има значение наклона :)
PLOCHKATABG - специалист
subzero написа:
а я да ви питам трябва ли да се остави лек наклон да може да се обезвъздушава по лесно ризата ?
Предварително се извинявам за резкия тон, но не можах да се стърпя!

На кое бе пич, кое да наклониш, камината ли ?
Направо ме хвърляш в тъч.
За една седмица попита, как да си шпакловаш етажа, как да си направиш камината, как да си направиш дувара, а завърши нещо сложи една снимка на нещо завършено и тогава пак питай.
Хората се скапаха да ти отговарят, ти едно мерси не каза.
Я ни питай нещо друго, че скоро не ти е отговаряно !
На лични ти е отговаряно, на безлични също, като нямаш вяра защо питаш ?
Не се стърпях, изписах в твой постове доста буквички, е тук съм за едното МЕРСИ !
Кой както иска да го възприема !
subzero - специалист
PLOCHKATABG така е наистина питам за мн неща, но лошо ли е да се интересувам от различни неща или трябва да се хвана само за едно нещо и да правя само него ? ако е проблем няма да питам повече нищо !!! а питам понеже немога да отделя пари да си хвана някои маистор да ми го направи и си правя всичко сам ! наистина питал съм за мн неща, но по добре да питам колкото може повече за да го направя колкото трябва а и сега "майстори" под път и над път и всеки казва различно и заради това питам повече хора да си кажат мнението! а за това че питам по различни области какъв е проблема ??? ако искаш да знаеш до преди 2 год не бях се занимавал изобщо със стройтелство и от тогава съм питал по мн повече теми тука и съм си направил всичко сам по етажа. като започнеш от прекарването на тръбите за канализацията и питеината вода, измазване на стените с варо-циментен разтвор, прекатване на тръбите за парното, армирана замазка на пода, два свода и 4 тавана със скрито осветление и на 2 и 3 нива! сега съм на етап шпакловане на стените и изграждане и свързване на камината и заради това питам точно по тези теми! по добре да питам от колкото да си я направя и след 1 месец да гръмне!!!а и питам защото съм чел че за радиаторите се поставят под лек наклон за да се обезвъздушават по добре! ако те претеснявам нещо можеш повече да не ми отг на нищо !!!!! лека вечер и вс най хубаво
PLOCHKATABG - специалист
subzero написа:
PLOCHKATABG така е наистина питам за мн неща, но лошо ли е да се интересувам от различни неща или трябва да се хвана само за едно нещо и да правя само него ? ако е проблем няма да питам повече нищо !!! а питам понеже немога да отделя пари да си хвана някои маистор да ми го направи и си правя всичко сам ! наистина питал съм за мн неща, но по добре да питам колкото може повече за да го направя колкото трябва а и сега "майстори" под път и над път и всеки казва различно и заради това питам повече хора да си кажат мнението! а за това че питам по различни области какъв е проблема ??? ако искаш да знаеш до преди 2 год не бях се занимавал изобщо със стройтелство и от тогава съм питал по мн повече теми тука и съм си направил всичко сам по етажа. като започнеш от прекарването на тръбите за канализацията и питеината вода, измазване на стените с варо-циментен разтвор, прекатване на тръбите за парното, армирана замазка на пода, два свода и 4 тавана със скрито осветление и на 2 и 3 нива! сега съм на етап шпакловане на стените и изграждане и свързване на камината и заради това питам точно по тези теми! по добре да питам от колкото да си я направя и след 1 месец да гръмне!!!а и питам защото съм чел че за радиаторите се поставят под лек наклон за да се обезвъздушават по добре! ако те претеснявам нещо можеш повече да не ми отг на нищо !!!!! лека вечер и вс най хубаво
Когато се почуствате обидени можете да използвате повече думи, видя ли, а това че получаваш толкова много отговори и то доста подробни няма значение.
Явно не си ме разбрал и се нацупи, е думичката МЕРСИ е много важна, тя ще ти отваря много врати.

я, са да ви питам ... 3 -5 думи, ние пишем фермани , а накрая вълшебната дума МЕРСИ липсва.
Отговарям, както на теб, така и на всеки друг, ама нали трябва да видим, че има смисъл от писаното.
Аз лично пиша за едното МЕРСИ, ако се обиждаш за това много ти здраве, цупи се на който искаш!

Тема "изграждане на камина Прити" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: