Ахам, те били 3 последователни поста (не е по правилата, ама не ми е работа), аз съм хванал само двата. Та за 60 квадрата всеки ще ти каже, че ти трябват поне 5-6кВт за да ги стоплиш, ама ти не им вярвай. 

fbr написа:За да поддържаш определена температура в твоето жилище, се нуждаеш от определено количество топлинна енергия, което зависи от загубите на топлина през околните стени, пода и тавана. За добиването на тази енергия чрез нагряването на съпротивителен елемент, от 1 киловатчас ел. енергия, получаваш 1 киловатчас топлинна енергия. А после, как ще я пренасяш, как ще я разделяш, са все подробности от пейзажа. Апропо, с най-малко загуби се пренася енергия, когато е електрическа..но имам и воден акумулатор 80 литра ????!!!! тва което споделяш ми е ясно ,но разчитам на запаса от топлина в балона а и скоростта на помпата ще е минимална .....
makarow написа: но имам и воден акумулатор 80 литра ????!!!! тва което споделяш ми е ясно ,но разчитам на запаса от топлина в балона а и скоростта на помпата ще е минимална .....По-добре я спри тая циркулация изобщо, така ще имаш топли стаи и винаги пълен "балон" с цената на 3кв ток.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: