• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ако искаш вземи по голям ,но до 35-40 киловата работи със вентил размер 1 цол вътрешна резба ДН 25 аз съм го пробвал .Изрично им напомни вентил с термостат на 60 гр. Сега гледам в каталога на Ерато дават вентила от 22до 35 киловата да е 1 1/4 -ако искаш вземи по големия -тоест вътрешните резби да са -цол и четвърт 1 1/4.Сподели колко струват вентилите.
stefan4087 - специалист
filmatoplo написа:
Ако искаш вземи по голям ,но до 35-40 киловата работи със вентил размер 1 цол вътрешна резба ДН 25 аз съм го пробвал .Изрично им напомни вентил с термостат на 60 гр. Сега гледам в каталога на Ерато дават вентила от 22до 35 киловата да е 1 1/4 -ако искаш вземи по големия -тоест вътрешните резби да са -цол и четвърт 1 1/4.Сподели колко струват вентилите.

Звънях на Проксимус.Както видя цената им е около 150лв.Да,ама нямат
нито един в наличност.Имат само ценова листа и докрая на годината няма да имат.Ератото в Плевен им звънях два пъти да ми каже окончателно каква е ситуацията при тях.Казваха,че до 1ч. ще ми се обадят.Така и никой не се обади до 18,00ч.Звънях на някаква фирма в Ловеч дистрибутор на Ерато.Преди малко ми се обадиха и каза,че до 4дни може да ми достави за 268лв.Накрая звънях на Термал инженеринг
в Бургас.Имаха в наличност само един с 1 1/4 цола вътрешна резба.Иначе до 1месец с поръчка за доставка.Разбрахме се да ми го изпратят по СПИДИ.Изпратиха го още днес на цена 245лв.Пише на вентила 60гр.Та с две думи нито за Ерато искам да чувам нито за БГ ТЕРМ/да ги е-а в недоклатниците/.Като го получа ще пиша.Поздрави и още веднъж благодаря!
filmatoplo - майстор
Видя ли извади късмет с мен :-D да знаеш че тоя винтил съм го пипал с ръцете си миналата седмица в Термал инжинеринг.успех пиши за развоя на монтажа :wink:
filmatoplo - майстор
Ако монтираш байпас под термовентила ,системата ще върти вода през котела когато изтине ,тоест когато спре котелната помпа .Ако не искаш да ползваш водата в котела до пълно изтиване тия 60 -70 литра -просто не прави байпаса .На колкото градуса нагласиш термостата на котелната помпа -толкова градуса ще задържа котела в него до другото палене -примерно сутринта ,е ще има спад с 5-10 гр но няма да спадне под кондензния минимум -тоест да се охлади под 40 гр.Но ако си я купил -монтирай байпас клапата .Тогава термостата на радиаторната помпа го нагласи на 60 или повече -та връщащата в буфера и котела след изтиване на котела и стоп на котелната помпа да е поне 40 гр . Меренето на радиаторната помпа го прави в буфера по горе или посредата зависимуст колко скоро искаш да ти тръгва помпата към радиаторите -то зависи на твоя буфер къде има место за датчици де .Като стигнеш до изпитания на парното ще видиш как най добре работи спрямо твоите изисквания .За терморегулатори ползвай или Б2000 или дигитален ТР 6 на Интиел- Поморие .Б2000 е сивата кутийка дето се монтира външно на тръбата -има и с гилза която се завива потапя в течност с резба 1/2 .дигиталния се монтира в табло и сензор с кабел се допира външно по тръбата или се мушка в гилза -която пак е завита на тръба или буфер.Ако ще свързваш бойлер -топлата му вода я вземи преди смесителния вентил ,а връщащата му вода я свържи зад термовентила в посока до буфера .
stefan4087 - специалист
filmatoplo написа:
Ако монтираш байпас под термовентила ,системата ще върти вода през котела когато изтине ,тоест когато спре котелната помпа .Ако не искаш да ползваш водата в котела до пълно изтиване тия 60 -70 литра -просто не прави байпаса .На колкото градуса нагласиш термостата на котелната помпа -толкова градуса ще задържа котела в него до другото палене -примерно сутринта ,е ще има спад с 5-10 гр но няма да спадне под кондензния минимум -тоест да се охлади под 40 гр.Но ако си я купил -монтирай байпас клапата .Тогава термостата на радиаторната помпа го нагласи на 60 или повече -та връщащата в буфера и котела след изтиване на котела и стоп на котелната помпа да е поне 40 гр . Меренето на радиаторната помпа го прави в буфера по горе или посредата зависимуст колко скоро искаш да ти тръгва помпата към радиаторите -то зависи на твоя буфер къде има место за датчици де .Като стигнеш до изпитания на парното ще видиш как най добре работи спрямо твоите изисквания

.За терморегулатори ползвай или Б2000 или дигитален ТР 6 на Интиел- Поморие .Б2000 е сивата кутийка дето се монтира външно на тръбата -има и с гилза която се завива потапя в течност с резба 1/2 .дигиталния се монтира в табло и сензор с кабел се допира външно по тръбата или се мушка в гилза -която пак е завита на тръба или буфер.Ако ще свързваш бойлер -топлата му вода я вземи преди смесителния вентил ,а връщащата му вода я свържи зад термовентила в посока до буфера .

Здравей!Имаш ЛС.Байпас ще имам само на котелната помпа.Купил съм два контактни термостата В2000 засега за двете помпи.Като стигна до бойлера ще коментираме пък за него.
filmatoplo - майстор
Ако бойлера ще се загрява заедно с байпаса -котелната помпа да се включва поне от 60 гр , да не охлажда бойлера под тези градуси .
stefan4087 - специалист
filmatoplo написа:
Ако бойлера ще се загрява заедно с байпаса -котелната помпа да се включва поне от 60 гр , да не охлажда бойлера под тези градуси .

Получих термовентила вчера.Днес ще им се обадя и за предпазен по температура.
stefan4087 - специалист
filmatoplo написа:

ФИЛМЧЕ,ПРИЯТЕЛЮ?Обадих се на термонженринг?щяха да ми се обадят
след 30мин.НОуви.Остана ми само термовентила по температура;ПОМАГЙ!
ПОЗДРВИ!
filmatoplo - майстор
Стефане какво стана -обади ли им се пак на Термал инженеринг -днес бях цял ден на един обект и късно се прибрах .Термоикономик също имат клапан по температура -бургаска фирма .
srusev - специалист
Имам един бърз въпрос, ел. захранването на задвижката /24в./ към ЮПС-а ли трябва да се върже и трябва ли адаптор?

Модела е ESBE VRG132 1" с ел.задвижка , ще свърши ли работа?

Като не е капсулован на 60гр. ще мога ли да го монтирам преди буфера и да се настрои на 60гр.?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 22

Тема "Въпроси,относно Атмос ДС25S" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: