Най - вълнуващия въпрос зимно време.
spec - специалист
filmatoplo,

Не съм много запознат с механизмите и устройствата, за които говориш, но май нямам монтирано нищо от споменатото. Ще направя малко снимки на инсталацията с молба да ги коментирате (специалистите в областта).
filmatoplo - майстор
Добре прати снимки , с удоволствие ще ги коментирам.
spec - специалист
Ето снимките. Постарах се да събера на едно място всички регулатори и механизми. Тази комбинация работи вече 6 години.

Прикачен файл

parno.JPG
parno.JPG (72.65 KиБ) Видяна 4525 пъти
filmatoplo - майстор
Ооо тя системата е железна :) , аз си мислих че е с тръби от алуминиева вложка.Имаш всичко спазено -най вече охладителния контур . :wink:Снимка номер 3 - контактен термостат Б 2000 дето все ме питате .
spec - специалист
filmatoplo написа:
Ооо тя системата е железна ...
Това вече звучи по-успокояващо.
filmatoplo, не се обиждай, но ще чакам и мнението на LazarGanev. Все пак е с титла "Велик майстор" (казвам го без каквато и да е ирония).
Готов съм да приема всякакви препоръки за оптимизиране или автоматизация на системата за повишаване на КПД-то й, включително и при преминаване на пелети - всякакви варианти.
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, мерси :) ! Аз не казах нищо, щото нямаше какво да добавя след Филма. Наистина при наличието на скоростен охладител няма от какво да се притесняваш. Сработвал ли е досега? Пелетната горелка е автоматизирана напълно, но си има някои тънкости при настройките. Аз тази предстояща зима съм я посветил на изследвания и наблюдения в тази област, така че каквото мога - ще помагам.
filmatoplo - майстор
Лазаре каква аптечка спретнах с Виадрусчето,дето говоря в др тема сподовото, ама пусти снимки не ги мога .Нарочно се постарах да ми хареса и на мене.Може и да ги снимам че после да видим как ще ги туря тука :? :lol:
Снимай, пращай ми ги на мене и срещу бира за всяка снимка ще ти ги качвам тук. Пия си бирата, събирам капачките и като се видим ти ги давам за осребряване. Става ли?
filmatoplo - майстор
Не сериозно , аз веднъж Насков ми качва едни снимки с един котел :) пускам ги но искало да се намалят ама как . :? 100 пъти ми се обяснява и не взимам от дума :lol:
Бирата ти ли ти се свиди? :cool:

Тема "Как да извлека макс кпд" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: