Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма лошо, ползвай си я със здраве, но знай че не се топлиш от двата слънчеви панела чрез подовото, както обяви отначало :) . Водата в подовото се загрява от газовия котел и камината. Интересна е намесата на климатика в цялата система. Е, наистина проявяваме интерес към системата, ама колкото разберем - толкова, не можем да се сърдим. Ако можеш поне пусни повече снимки в общ план, от по-далече.
deo moni - специалист
Ето накои схеми които ми е оставил за управление и малко фото. Да кажа само че системата работи на два режима,ЛЯТО ЗИМА или по просто << КОИ ПОДГРЯВА В МОМЕНТА>>> колектори или парно. ток.Управлението на системата е лесно само с едно копче :megagrin: и промяна на посоката на движение на водата от каде да доиде и в коя семпертина да влезе.

Прикачен файл

IMG0098A.jpg
IMG0098A.jpg (17.74 KиБ) Видяна 2262 пъти

Прикачен файл

IMG0097A.jpg
IMG0097A.jpg (15.51 KиБ) Видяна 2262 пъти

Прикачен файл

IMG0096A.jpg
IMG0096A.jpg (15.5 KиБ) Видяна 2262 пъти
deo moni - специалист
Колега тука си говорим за икономия нали? Еееее ...... ЕДНО Е да заграваш 10 радиатора друго е да сагряваш една семперина.ГЕНИЯЛНОТО ТУКА Е че буфера играе роля на акумолатор на топлина, сега сещаш ли се аааа. :wallbash:
Започвам да се сещам :weedman:
ESPACE - майстор
deo moni написа:
.ГЕНИЯЛНОТО ТУКА Е че буфера играе роля на акумолатор на топлина, сега сещаш ли се аааа. :wallbash:
ГЕНИЯЛНО :shock:
deo moni - специалист
Ида се пулиш и чудиш това е реалноста, разходите ми паднаха на полувина а и повече. Е сега трябва да чакам да избия вложените пари, но и това ще стане търпение му е маиката :) Важно то е че сега ми е по топло през зимата, подовото си е голямо удобство и конфорт.
filmatoplo - майстор
Благодаря на Део Мони -тази картинка на листа може ли по ясно да се види , Лазаре ти ако сети нещо разясни системата :? :) На таблото виждам 2 диференциални термостата и 1 брой ТР 6-ца . Точно в момента и аз съм пуснал помпата на моята система без да е запалена печката с водна риза , и се черпи топлина от серпентината на 80 литров бойлер -водата подавана към радиаторите е 36 градуса .Пречупва въздуха , но пода е студен терикот и подсмърчам , ако беше подово се усеща друго .Няма как ей сега ще я запаля :wink:
Ами не знам, явно при мене има някакъв бъг, защото не мога да отварям снимките - виждам ги само в миниатюри и нищо не се разбита от схемата. Ще пробвам и на другия комп как ще е, но от лаптопа не мога.
bulhomes2 - майстор
Няма да е от лаптопа. От журналиста ще да е.
deo moni - специалист
Колеги подовото за да работи ефективно не трябва да се гаси, като го пусна есента та чак на пролет го спирам. Ако се наложе да го спра са необходими 3-4 и повече дена за да влезе в режим , 25 градуса в пода не са като 60 др. в радиатора :)

Тема "ОТОПЛЕНИЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: