Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Последно на какъв тип тръба се спря - ППР или Pex-Al? И въобще имаш ли някакъв проект, дори и неофициален, та ще купуваш тръби. Знаеш ли метри, диаметри - от кое колко?
янко - специалист
Спрях се на ППР 32 мм.Смятам да обиколя цялата къща със 32мм ППР и от тях да захранвам радиаторите със 20мм ППР,а ако вместо 32 сложа 25 дали ще е проблем?Грубо ще отидат около 42 м тръба .Имам черна тръба но не ми се заваря а и ръждясва
Не се стреля така сватбарската, само ще се набуташ. Затова ти казах, че е добре да имаш нещо като проект, макар и неофициален. Инсталацията трябва да се сметне хидравлически и да сложиш точно където какъвто диаметър е необходим за да ти излезе най-евтино, а в същото време да имаш гаранция, че системата ще работи перфектно. Защото тук не важи правилото "колкото повече, толкова по-добре". От едно село сме - ако искаш обади се на едно кафе да ти дам количествата и вида на необходимите тръби.
янко - специалист
LazarGanev написа:
Не се стреля така сватбарската, само ще се набуташ. Затова ти казах, че е добре да имаш нещо като проект, макар и неофициален. Инсталацията трябва да се сметне хидравлически и да сложиш точно където какъвто диаметър е необходим за да ти излезе най-евтино, а в същото време да имаш гаранция, че системата ще работи перфектно. Защото тук не важи правилото "колкото повече, толкова по-добре". От едно село сме - ако искаш обади се на едно кафе да ти дам количествата и вида на необходимите тръби.
Дадено ,но аз съм свободен само вечер след 5 и 30
Ами - така е - има много да се говори като гледам, а тука само си чешем клавиатурите. Давам ти телефон на лични, часа не ме притеснява, работим до по-късно

Тема "Въпроси за направа на локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: