Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Котлите с марка Бош са Юнкерс, които имат традиции повече от век. Да, направиха си и завод в Турция, защо не? Турция е един от най-големите пазари в Европа на газови котли. Котлите произвеждани там са със същите компоненти, като тези, които се произвеждат в Германия, но на половин цена, което е много важно за пазарите в Източна Европа. Една част от газовите им котли се правят в Португалия, друга в Германия, на твърдо гориво - в Чехия. Соларните им панели са супер, особено по-скъпата серия. Различните направления нямат връзка помежду си - авточасти, електроуреди, термотехника. От кое си разочарован?
kalin72 - майстор
оларните им панели са супер, особено по-скъпата серия
За TF 7000 ли говориш?
Да, преди бяха FKT
kalin72 - майстор
Сравнявам Бош,Рехау, Висман...и виждам как само заради марката Рехау или Висман трябва да платя двойно и тройно...
syncho - майстор
В това което си ми показал не виждам нещо, което да е като Totalenergy системата на Kloben. Тези, които са в тази брошура по-скоро са модела Grand Soleil. Те не се препоръчват да се ползват за подово отопление. Поне аз останах с впечатлението, че на теб за това ти трябва. В Totalenergy NRG модела можеш да вържеш БГВ, подово и котел без грижи и ще работят без никакви проблеми. Системите на Bosch, които си ми показал не могат това. Самите им бойлери не са проектирани за такива неща. За съжаление сега не мога да намеря снимка на разрез на Totalenergy NRG за да ти покажа разликата. Утре ще сканирам една в офиса и ще я кача, за да видиш разликата. Иначе при Grand Soleil Family мисля, че ги бием по цена нищо, че сме с вакуумно-тръбни колектори ;).

До LazarGanev: разочарован съм от това, че една компания която е добра в нещо то според мен би трябвало да си се развива там където си е. Очаквам в скоро време да се появят и котли с марката Кока-Кола... ако ме разбираш какво имам предвид. Просто... като си създал фирма за къртачи прави къртачи, а не бърза закуска. Това ме дразни. Иначе за качество няма да коментирам поради простата причина, че не са ми минали лично през ръцете за да се убедя в каквото и да било, защото съм чувал различни мнения.
kalin72 - майстор
Ето подобен на вашия бойлер:

http://www.regulus.cz/en/accumulation-t ... k.html#hsk

цената е повече от добра.
Да, първоначално исках и подово, но явно ще се откажа, заради цената.
syncho - майстор
Не знам дали е заради мен или не, но не ми зарежда картинките на тези бойлери и докато не ги видя не мога да потвърдя... 8-[
kalin72 - майстор
И при мен е така...не зарeждат снимките...
Я виж тук:
http://www.regulus.cz/ru/akumulacni-nad ... em-tv.html
А не, не съм съгласен, че фирмата Бош е създадена да прави къртачи :-D . Освен това според мен лично къртачите на Хитачи са по-добри от тези на Бош, макар да са от много по-късно на пазара. Пък аз фирмата Хитачи я помня с хубавите касетофони, сега правят много добри климатици. Това е все едно да кажеш, че комшията няма право да гледа котка, защото от край време отглежда лук и салати :-D . Пазарът сам определя кое може и кое - не. В Германия котел с марка Бош никой няма да заинтригува, защото там знаят, че Юнкерс има традиции, но за Източна Европа Юнкерс е марка вражески самолети, а името Бош се ползва с доверие и котлите с това име се продават много по-добре :)
syncho - майстор
Да този първия прилича малко на този от Totalenergy. NRG допълнението е Hydro Pack-а за БГВ-то на практика. Само, че ми се струва, че има някакъв допълнителен малък бойлер вграден вътре... не съм на "ти" с руския и не мога да го разбера за съжаление :sad:

LazarGanev: въпреки това не споделям мнението ти. То става малко нещо което е "модерно" на пазара и всички да го правят пък на който се получи... а за хитачи съм съгласен :)

Тема "Какво ще кажат специалистите за тази система?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: