• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Работата тее принуждавала да харесваш този модел котли , но аз имам правото да избирам от всички без ограничение , ти как ще дръзнеш да кажеш -шефе тия котли няма да ги продаваме :)
armagedamian - специалист
filmatoplo написа:
Работата тее принуждавала да харесваш този модел котли , но аз имам правото да избирам от всички без ограничение , ти как ще дръзнеш да кажеш -шефе тия котли няма да ги продаваме :)
Вече не работя там :wink: Така че това не ме касае.
Между другото,знаеш ли кой е новият представител на Атмос за БГ?
Айде утре ще ти кажа :-D
Въпрос за домашна работа :-D
srusev - специалист
Съседа ми преди седмица ми се похвали, че транспортирал един камион котли от чехия и вика абе гледам ги и са ми познати от някъде :lol:, ама за Пловдив били, та може наистина да има нови представители.
filmatoplo - майстор
Преди май беше Ерато ,сега защо да не може и други :) имаш ли милиони и ти може да си представител .Само че им куца мениджмънта -аз ако съм ще приложа към котлите пълна гама съпътстващи компоненти и ноу хау , ама тя уловката е котлите да се продават -пък после си ходи по мъките .Много ясно че като ти кажа в магазина че редом с котела иска вентили,ладомати,буфери и ще си глътнеш езика -затова си купуваш само котела и като си отидеш у вас тогава почват ядовете . :wink: Има и хора които са запознати , но са малцина .Кой новия представител :)
srusev - специалист
Така е, аз вече с четирима говорих, които котлите са им били вързани като обикновен и се оплакват от много разход, единия 2та година се пукнал, а друг вика аз повече от 60 не го дигам. :lol: Ако не бях чел този сайт въобще нямаше да знам тънките работи, а и те още не съм ги домонтирал, но с буфера поне няма проблем с връщаща вода, но за всеки случай ще монтирам 60гр. вия вентил.
Колкото по сухи дървата и при температура над 80гр. е много икономичен.
naskov - майстор
filmatoplo написа:
Кой новия представител :)
http://www.decatrade.bg/news_view.php?c ... news_id=11
naskov написа:
filmatoplo написа:
Кой новия представител :)
http://www.decatrade.bg/news_view.php?c ... news_id=11
:2thumbs:
Инаме участник познал точния резултат :-D
Привет на всички.Със съжаление трябва да кажа че "Filma" се оказа прав за Soliteh-пълен боклук.Пиша синтомите с надежда ако може ниакои да ни помогне с някакъв съвет.Опитахме да стартираме гореики дърва+въглишта(мина "Ораново" това е близо до Благоев град -малко по ниско калорични но с перфектно качество без една прашинка)резултата много пушек а огъня по скоро тлее от колкото гори и с много усилиа го докарваме до почти 60градуса.Както вече писах коминат е вътрешен от бетонни тела влючен е в голямото 22/20см. височина 10м. излиза около 50-60см.над билото.Последва разбиване на преградката на коминното тяло и присъединяване на оште 10/22 към тягата,коминат беше оште топъл като бръкнех в отвора така смучеше че имах чувството че ште ми свали ракавицата с която работех.резултат нул,пак почти 60градуса.Един ден спря целият 3ти етаж което е повече от една трета от цялата инсталациа,резултат пак почти 60градуса.Днес купих Донбазки въглишта с тях за пръв пъ чух оганят да бумти като отвора вратата за пълнене определено в горивната камера е много по топло от друк път а термометара пак показва почти 60 а в стаите 16гр.Ниакои може ли да ми обясни как е възможно това.
vasil pyrvanov написа:
Привет на всички.Със съжаление трябва да кажа че "Filma" се оказа прав за Soliteh-пълен боклук.Пиша синтомите с надежда ако може ниакои да ни помогне с някакъв съвет.Опитахме да стартираме гореики дърва+въглишта(мина "Ораново" това е близо до Благоев град -малко по ниско калорични но с перфектно качество без една прашинка)резултата много пушек а огъня по скоро тлее от колкото гори и с много усилиа го докарваме до почти 60градуса.Както вече писах коминат е вътрешен от бетонни тела влючен е в голямото 22/20см. височина 10м. излиза около 50-60см.над билото.Последва разбиване на преградката на коминното тяло и присъединяване на оште 10/22 към тягата,коминат беше оште топъл като бръкнех в отвора така смучеше че имах чувството че ште ми свали ракавицата с която работех.резултат нул,пак почти 60градуса.Един ден спря целият 3ти етаж което е повече от една трета от цялата инсталациа,резултат пак почти 60градуса.Днес купих Донбазки въглишта с тях за пръв пъ чух оганят да бумти като отвора вратата за пълнене определено в горивната камера е много по топло от друк път а термометара пак показва почти 60 а в стаите 16гр.Ниакои може ли да ми обясни как е възможно това.
Да ,мога да ти обясня!
Но първо ми кажи как си смятал системата,какви радиатори имаш ,в какви помещения си ги монтирал.
Първо да знаеш,че обявената мощност е тази на въглища и то качествени такива.Казваш 3 етаж,което ме навява на мисълта,че най вероятно ти е малък котела.Но дай малко повече инфо за да ти дам малко отговори.
Аз лично се топля с такъв котел.Изходящата ми темп. я поддържам 80-85гр. без проблем.Не си мисли ,че ако смениш котела ще си решиш проблема.Най-вероятно проблема е в самата инсталация.
LazarGanev - "Велик майстор"
armagedamian написа:
Не си мисли ,че ако смениш котела ще си решиш проблема.Най-вероятно проблема е в самата инсталация.
Абсолютно вярно! Ако котела си има кусури, то те са на съвсем друго място, проблемът в случая е в инсталацията. Кажи какви площи са помещенията и колко ребра имаш в тях, какви тръби, радиаторите горещи ли са
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "СОЛИТЕХ котел твърдо гориво проблем солитех solitech" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: