Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sian - специалист
iva6ki написа:
Смятана е за изчисленията по 180w/кв.м а при покупката на радиатoрите ще ги завиша с по едно ребро на всеки +200w за лирата
а това е разпределението
Пробвай да преизчислиш 100Вт на m3
Котела на нивото на радиаторите ли е или под тях?
Последна промяна от sian на пон мар 07, 2011 10:33 pm, променено общо 1 път.
iva6ki - специалист
Направих ги и ми се струва нереално много примерно: 15,02кв/м Х 2,60м Х 100вата=3,902кв при 195в ребро
това са 20ребра 2м радиатор за такова помещение знам ли. Аз се ръководя от тук:http://lokalno-parno.narod.ru/parno7.html
Къщата е близнак 1/4 отопляеми стени от комшията 2етаж а котлето е на 1етаж
sian - специалист
iva6ki написа:
Направих ги и ми се струва нереално много примерно: 15,02кв/м Х 2,60м Х 100вата=3,902кв при 195в ребро
това са 20ребра 2м радиатор за такова помещение знам ли. Аз се ръководя от тук:http://lokalno-parno.narod.ru/parno7.html
Къщата е близнак 1/4 отопляеми стени от комшията 2етаж а котлето е на 1етаж
Тази мощност на ребро 195Вт може би ще се постигне ако потдържаш 90*С на подаващата вода и 70*С на връщащата при 20*С в помещението. Ако те устройва слагай по-малко ребра (аз после добавих...).
Последна промяна от sian на пон мар 07, 2011 10:30 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
В Бургас има още реномирани фирми които орамеряват инсталациите си -глидер на квадрат , скоро се обаждам във същата фирма и ги питам случайно да имате вентилконвектори , отговор -какво е това :lol: :wink: а фирмата е от 20 години на пазара.
iva6ki - специалист
filmatoplo написа:
В Бургас има още реномирани фирми които орамеряват инсталациите си -глидер на квадрат , скоро се обаждам във същата фирма и ги питам случайно да имате вентилконвектори , отговор -какво е това :lol: :wink: а фирмата е от 20 години на пазара.
Тва беше добро :-D :lol:

А сериозно прилична ли е изчислената мощност понеже ще пусна аванс по ребро на всеки радиатор и понеже са алуминиеви,
винаги мога да добавя ребро, и помпа 25/60 добре ли е за тази система
sian - специалист
Според мен панелните са по добри.
http://www.korado.bg/
Тип 22 R Тип 33 R Н600
Ако искаш направи следното, в едно от помещенията сложи такъв радиатор по мойте изчисления и после ще кажеш резултата.
Може и да :partyman:
iva6ki - специалист
За съжаление жената рече и отсече (както и при други колеги) били демоде панелните ходи обеснявай на жена,та да ми е
мирна къщата ще са алуминиеви а веднъж да го напрявя хваленето е задължително :-D .Нищо не казвате за помпата ще стане
или доста мощна за мойте нужди
montoya - майстор
И пак да спомена, гледам в редактираната схема на топлата вода изходящата от котела е останал един кран. Може да си пропуснал да го изтриеш, но не го монтирай там. За това става въпрос
Изображение
iva6ki - специалист
Ами не съм го пропуснал исках да има възможност да се демонтира котлето без да се налага източване на системата като го преместих по далеч с цел да не се повреди при прегряване а при наличие на предпазен клапан на котлето мислех че няма проблем ако не дай си боже го забравя затворен :?:
montoya - майстор
На мен два пъти ми се случва клапан на 2,5 и на 1,5 бар да ен отворят при достигнати веднъж 3, веднъж 5 атм., така че не бих рискувал отново. А иначе едва ли ще се налага често да се демонтира котлето, та да те притеснява едното източване на системата.

Тема "Локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: