Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ти вече май искаш да ни вземеш за мезе :goodman:
filmatoplo - майстор
Несе сърдете , ама вие не знаете от какви тръби ще се прави водно подово -пък ще си правите сам инсталацията :-D
maxuel82 - специалист
Стига де :? човекът може да пита каква марка тръби да сложи в подовото че да са здрави и да не му създават проблеми вбъдеще :? Ясно е какви тръби се слагат !
LazarGanev - "Велик майстор"
Защо да е ясно, могат да се ползват поне 4-5 типа тръби за подово и темата е много обширна, особено ако се почне от а-б. Ама изборът на тръби е маловажен, оттам натаък си е цял учебник :-D
filmatoplo - майстор
Омрежен полиетилен се ползва за водно подово -тръби Рехау, но ние побългаряваме с тръби с алуминиева вложка :wink: .
Белите тръби с алуминиева вложка са си супер,издържат и на 120градуса и на по високо налягане ,а ти протичат на съединенията или защото калпаво са монтирани ,или самите съединения са некачествени.И все пак водата не трябва да прегрява,затова си има предпазни клапани,система срещу прегряване на различни фирми.Затова виж си оправи предпазните средства,и не си хаби парите за нови тръби.
антон_31 - напреднал
цалата ми система е направена ппр със алуминева вложка вече 3год. ОК :supz:
filmatoplo - майстор
Ако се ползват за водно подово трябва водата да не надхвърля 45 градуса .За целта се монтира трипътен смесителен вентил преди тая зона -вентила може да е с пряко действие (термовентил) или вентил със задвижка . :wink:
mastexa - помощник
ами искам да си направя сам подово в една стая и затова се интересувам,трябва ли човек всичко да знае :?
maxuel82 - специалист
mastexa написа:
ами искам да си направя сам подово в една стая и затова се интересувам,трябва ли човек всичко да знае :?
Не разбира се :? а и да искаш неможеш да знаеш всичко ! Ако знаехме всичко нямаше да ги има форумите :wink: я ми виж подписа :idea: Слагай си от тръбите с ал.вложка и си свиркай но трябва да послушаш "filmatoplo" и да го направиш с трипътен вентил или с каквото там се прави така че да не влиза вода с температура по-висока от 50градуса :idea: И на мен подовото не ми е ясно :? То нали pex-all тръбите са си изолация а какъв е проблема за по -висока температура на топлоносителя като са в замазката и отгоре има пак изолация и ламинат примерно ! Ако ще и 100 градуса вода да тече в тях невярвам пода да се нагрее толкова че да неможе да се стъпва :? Ако тръбите са медни ,топлоносителя е с температура примерно 85 градуса и има вместо ламинат терикот вече разбирам че трябва да си нестинар за да ходиш по пода :lol: :?

Тема "Локално парно - тръби?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: