Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobivg - специалист
Тези схема дадена от ерато без помпа за БГВ-то и включването на бойлера на смукателната стана на циркулационната помпа пробвана ли е от някой? Не изисква ли и наличието на бойлер с по-голяма серпентина, защото до колкото днес получих прозрение при отворен четрипътен вентил през бойлера почва да тече водата на обратно, като загряването на бойлера става за сметка на връщащата се вода от инсталацията. Прав ли съм или някъде бъркам в разсъжденията си? :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Прав си според мен. В тази схема липсва една помпа на котелния кръг - на изхода на котела, преди разклонението за бойлера. Ако има такава помпа нещата си идват на мястото. Защото и в котела, и в бойлера циркулацията е трудна без помпа.
isko6p - специалист
Приятел пробвай с горно горене.Ефекта е много по-голям.Домбаски въглища без прах.Искарай му карантиите на тоя регулатор го вържи за изходящата траба с скоба.
Последна промяна от isko6p на съб фев 05, 2011 7:52 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
По принцип работи и без помпа , но това е груг спор :wink: Вентила се вдига по високо над котела 60-80 санта , сечението на тръбите на котелния кръг са 1 1/2 -2 цола , съответно размера на вентила е такъв , бойлера е с мантел вместо серпентина , работи но температурата в котела не пада под 85 градуса . :wink: По добре даже задължително помпа на бойлерния кръг , защото никога в тесните котелни не може да се спази височини и наклони на тръбите към произволно поставените бойлери.Но котелния кръг си работи перфектно . :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако сложиш обаче помпа намаляваш диаметъра на тръбите и на вентила поне с 2 размера, с което се избиват парите за помпата, а циркулацията е несравнимо по-добра. :)
filmatoplo - майстор
Ей го на спора :) хе хе спор няма за това -така или иначе гравитачно съм ги правил преди 3-4 години , сега ги правя с помпи на всички кръгове .Едно е да въртиш резби 2 цола , друго е мед фи 35 :wink: примерно . :) поне сме минали през всички школи.
kapanec - специалист
Днеска си сложих контактния термостат отново и го нагласих на 50градуса да влючва и 40градуса да излючва а на котела термо главата е на 70 градуса нямах проблеми с разгарянето на котела .Котела го паля на горно горене с домбадски въглища и ме посъветваха да не затварям горната малка клапа изобщо котела си гори при това положение нормално подържаси зададените градуси(70) а вътре пламъка е синкав и мисля че това ще решението с кондеза и саждите след като се постигне 70градуса му затварям димо отводната клапа и пак си работи нормално .Но си трябва четирипътен вентил който регулира връщата се вода на 65гр или поточно за да може котела да си работи в диапазон 80 изходяща 65 входяща (или пък това положение може да стане с два трипътни :?: ) според мен ако правилно съм се орентирал с действието на тия трипътни-четерипътни вентили
naskov - майстор
Дай му още 10 градуса на термостата. Да подминеш точката на оросяване на газовете.
kapanec - специалист
добре утре ще вдигна градусите на 80 и тъкмо ще засека колко часа ще работи при тия градуси
Колко време ти гори с горно горене, и до къде го пълниш?

Тема "Виадрус U22D конденз и сажди в комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: