LazarGanev написа:Виж колко датчика има, защото има такива и с един датчиксамо с един датчик е
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
41 мнения в "конвектор+камина"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Лошо, или трябва да си купуваш с 2(3)датчика, или да слагаш един контактен термостат с датчик опрян на питата да включва вентилатора - правил съм го на конвектор Галетти (понеже те нямат управление с 2 датчика, пък не ми се рискуваше да припасвам ТР300) и си работи, но не е много прецизно
ZMeyGorianin
- майстор
Аз в момента доработвам една идея за преправяне на панелен радиатор в полуконвекторен. Миналата седмица пробвах с една ел. духалка работеща само на вентилатор и духаща над част от панелния радиатор да обърна естествената конвенция. Идеята беше топлия въздух да обдухва първо теракотения под. Там температурата е 4*С по- ниска от тавана и е некомфортно. Резултата беше, че за един час в помещението темп. се повиши с 3*С и то от долу нагоре- под радиатора духаше 45*С в секцията на духалката. Изходяща Т*С от котела- 75*С. Ясно ми е, че ефекта няма да е съвсем същия като на оригинален конвектор-, но като го гледам на снимките от първия пост габаритите и цената му нещо не ми пасват. Като инвестиция подобрението мисля, че ще ми излезе около 30лв.- 20лв. за санитарен вентилатор и 10-на лв. за ПВЦ тръба 100 или 110мм., капа и кабел. Тръбата смятам да разпробия и насоча отворите надолу по цялата дължина на радиатора. Вентилатора ще свържа към термостата на помпата.
bulhomes2
- майстор
grants имах същия проблем. Конвекторите на Силпа имат и управления с 1 датчик - само за въздуха и на мен естествено ми бяха продали такива.
1. При мен го направих като на всеки конвектор сложих по един контактен термостат (аз му викам термореле за помпа) на топлата вода настроен да включва верига при 35 градуса на водата. Намерих фазата, отиваща към вентилатора на конвектора и я прекарах през терморелето. За този вариант трябва да си купиш контактен термостат - 15-20 лв.
2. При теб има и друг вариант щом имаш кабел от помпата до конвектора. Взимаш фаза и нула от помпата и при конвектора ги връзваш на реле на 220V, което отново затваря веригата на по-горе цитирания кабел с фазата към вентилатора. Тук трябва да купиш обикновено реле, което не знам колко струва
1. При мен го направих като на всеки конвектор сложих по един контактен термостат (аз му викам термореле за помпа) на топлата вода настроен да включва верига при 35 градуса на водата. Намерих фазата, отиваща към вентилатора на конвектора и я прекарах през терморелето. За този вариант трябва да си купиш контактен термостат - 15-20 лв.
2. При теб има и друг вариант щом имаш кабел от помпата до конвектора. Взимаш фаза и нула от помпата и при конвектора ги връзваш на реле на 220V, което отново затваря веригата на по-горе цитирания кабел с фазата към вентилатора. Тук трябва да купиш обикновено реле, което не знам колко струва
tysonlkr
- специалист
grants написа: не съм сигурен дали е точно същото-изглежда като това.от моето се настройва само темп.на въздуха.Да ти кажа с много мъка какво установих. Аз имам регулатор подобен на този от това ръководство, което колегата показа. Предполагам че и твоя е подобен или поне ги има тези бутони като в ръководството.
И аз си мислех че не мога да задавам температура на флуида при който да работи конвектора и установих следното:

Опитай това което ти предложих с изключване на вентилатора, ако не стане значи нямаш датчика за който говорят.
Успех ти пожелавам дано съм успял да ти помогна

grants
- специалист
bulhomes2 написа:grants имах същия проблем. Конвекторите на Силпа имат и управления с 1 датчик - само за въздуха и на мен естествено ми бяха продали такива.моя вариант е същия-датчик само за въздух.даи схема и модел на релето.принцип на деиствие
filmatoplo
- майстор
Здравейте , вентилконвекторите със старите управления -нямаха сензор за температурата на водата .Също както горе монтирах контактен термостат на топлата входяща в питата вода -тип на термостата Б2000 .
filmatoplo
- майстор
Нали ти казах -Б2000 на Емети. Сива кутийка за външен монтаж на тръба , стяга се с една пружина , аз ползвам миша опашка за по сигурно.
Като отвиеш за свързване капачето има 3 болчета -фазата която ще прекъсваш преди вентилконвектора я свързаваш на по левите болчета в регулатора , най дясното оставаш свободно .Долепяш термостата на топлата тръба на конвектора , нагласяш го примерно на 35-40 градуса и когато усети топло по тръбата ще се включи конвектора и вентилатора , после по време на работа вентилатора може да спре от самото устройство ако е достигната зададената стайна температура , при спад с 1-2 градуса под зададената пак ще включи и така до истиване на водата в котела . 

Тема "конвектор+камина" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература