Най - вълнуващия въпрос зимно време.
masteradmin - майстор
Защото имам радиатори, а конверторите имам вентилатори и шумят. А парното е по - безопасно, безшумно и нискотемпературно.
ЧефоС - специалист
Най-после мечтаната вила. Благородно ти завиждам за кладенеца.

По въпроса. В зависимост от твърдостта на водата, по вътрешните повърхнини на радиаторите ще се отложи котлен камък, който ще влоши топлоотдаването.
Помисли за отопление с климатици.
Помисли и за термопомпа, като използваш кладенеца.

ПП. Това е третия пост, дано да е успешен. Предните два не ми ги прие.
masteradmin - майстор
По принцип до вилата имам и река (ще си правя езеро с беседка по средата). Но термо помпа за вила ! Мисля да разхождам из Балкана. Трябва ми топла вода само колкото да се изкъпя и да ми топло нощем, защото там всичко замръзва. Чудя се ако бойлера замръзне на тавана дали ще има проблем. Аз по принцип меки връзки никога не ползвам, а всички тръби ги термо изолирам, но знае ли се.
ЧефоС - специалист
И река ли имаш? Това вече е прекалено интригуващо. Направо си за завиждане. А имаш ли възможност да направиш едно отклонение през твоя парцел за една малка ВЕЦ?
Последна промяна от ЧефоС на нед фев 06, 2011 7:33 pm, променено общо 1 път.
bobyl - специалист
masteradmin написа:
Защото имам радиатори, а конверторите имам вентилатори и шумят. А парното е по - безопасно, безшумно и нискотемпературно.
- Стенните ел. конвектори са произведени така , че да създават въздушен поток без вентилатори , т.е. не шумят .
- Парното във този вариант въобще не е безопасно .
- Стенните конвектори са с работна температура около 45 градуса .
А що се отнася до радиаторите - пусни една обява , че ги продаваш и ще си решиш проблема

един Бойлер обикновен = 268лв

Два ел. конвектора 1.5кW = 230лв.

Няма тръби няма губене на време ...
а за банята един проточен бойлер и си готов =D>
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе монофазен проточен бойлер за къпане е химера, ама другото е вярно.
masteradmin - майстор
Идеята е че така и така ще си купувам бойлер от неръждаема стомана - да направя 2 в 1. Проточните бойлери работят на ръба на късото съединение консумират много и никога неможе да се напариш като хората.
LazarGanev - "Велик майстор"
Без печка на твърдо гориво няма да минеш - в това съм сигурен. Тази студената вила няма как да я стоплиш първоначално с 3кВт ел енергия.
filmatoplo - майстор
Да инцидентно топлене забрави , най лошия случай зимата ще завариш дори нула градуса вътре , да не кажа и под нулата при външна -минус 10 гр.А що се отнася до проточните бойлери , и монофазно става с минимум 6 киловата нагревател , за топлене на водата си топли -абе щете ущави с малко по слаб дебит де , но то това си е от производителя не го мисля аз.И бойлера е 3 киловата , ама с тази комфигурация КПД то не е 100% така че радиаторчетата ще усвоят най много 2500 вата . :wink:
sian - специалист
LazarGanev написа:
Без печка на твърдо гориво няма да минеш - в това съм сигурен. Тази студената вила няма как да я стоплиш първоначално с 3кВт ел енергия.
Предполагам че е в гората, може би печката може да се приспособи да подгрява и бойлера.

Тема "Бойлер за топла вода и отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: