Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vilhemovivi - специалист
LazarGanev написа:
Ще ни светнеш ли как се отопляват 250квадрата жилище с 3 радиатора? Знам, че имаш и 50 квадрата подово отопление.
150 е подовото
vilhemovivi - специалист
srusev написа:
vilhemovivi написа:
32 киловата е котела измъчи ме настройката но в крайна сметка 45килограма за 24часа с малко почивка за горелката на 300квадрата вие кажете дали е добре аз мисля че ги излъгах италианците като пелетите са от 5.50 чувала.

С това се оплакваш ли? Имай предвид, че вече темп. са доста високи и го смятай минимум х1,5 за суровата част на зимата.
Не се оплаквам колега това е за текущата зима първа при това в къщата в най студените дни съм горил и по 4 чувала но най много да са 20-30.
LazarGanev - "Велик майстор"
150 квадрата подово с 550м тръби :shock: ? На каква температура на водата го караш и колко градуса е в тези помещения? Я раздуй де, с ченгел ти вадим думите :-D
vilhemovivi - специалист
Несъм я мерил темперетурата а темперетура на водата 45-52 нон стоп ти самият споменаваше някъде къдее икономията не пали гаси цял ден нали =D>
kalin72 - майстор
Много неразбрано пишеш...нямаш точки, запетайки, трудно разбирам какво казваш...
filmatoplo - майстор
Лазаре кое е чудно , че е навил малко или много тръба . :wink: Аз за 150 квадрата навивам 1050 метра тръба . :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами малко е естествено, то си има норми за да топли. Останалите 150 квадрата с 3 радиатора :shock: . Аз забравих да питам тази къща дали е в Бг или на някой гръцки остров :-D
vilhemovivi - специалист
[-X В БГ е с надморска височина 930метра и студа е голям но и слънцето е доста.
filmatoplo - майстор
Сега погледнах да си припомня комбинирания Атмос с горелка на пелети и едновременно дърва , води се примерно Дц 32 ес пе (ел) със 3 вратички отпред :wink:

Тема "Мнения за пиролизни котли Bosch Solid 5000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: