Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mama_zlatka54 - напреднал
Няма изолация но стените са дебели тухла и 1/2 мазилката е много здрава вла4ена. но не е ми се струва от това разхода. от споделените ви мнениа разбирам че трябва да намеря специалист които да насрои инсталацията.а това че водата в радиаторите клокочи и днес от единия се вдига невъобразим шум. а настроиките долу на радиаторите не влияят ли не се ли замерва налягането на водата в самите радиатори?Монтираха автоматични обезвъздушители а те почти не проработват.При зададена температура на водата на котела има ли значение налягането на водата.?
Илиян Илиев™ - майстор
И при мен стената беше двойна. Около 40см поне.

Но под мен имаше два камиона на проветрение. Вятъра повдигаше пердетата при затворени прозорци и капаци. Над мен имаше не изолирана плоча.

300 евро газ на месец, ако не ме лъже паметта(това може да се провери по темите, ако не го мързи някой). И все си бях на студено. Надявам се поне ти да си на топло, макар и с високи сметки.

п.п. Вида на мазилката играе роля до някаква степен за дишането на стените, но топло изолационните и качества са нищожни според мен, макар че с мазилка е по добре отколкото на гола тухла. Каква е другата половина на мазилката или липсва изобщо?

п.п.п. Това за шума май се дължи на въздух. :?
ноември не бях сменила дограма 550лв смених 2/3 от дограмата декември 600 лв и какво излиза та затова казвам не е проблема нито в дограмата нито в санирането просто инсталациата не е настроена ...
torbalan - Дървен философ
ако ти гори много защото инсталацията не е настроена или комина ще ти е червен или ще трябва да си държиш прозорците отворени, защото ще ти е жега...

ако къщата не ти е изолирана (и то най-вече тавана) тогава сметките ти са близки до нормалните...
цялата къща е сас тази мазилка другата дограма е двоини прозорци . Нотази 72 часова проба за работа на инсталацията никои не я направи. нали трябваше да отворят капака на котела и да замерят с уредите работниа регим на котела дали всички параметри са в рамките на нормалното за тази инсталация .КАква е ползата тогава от зададените технически параметри и ръководството за експлоатация на марките котли . Всеки си има негова характеристика и защо плащаме на проектанта да ми казва че това било нормално след като то зи котел има и минимална и максимална мощност в зависимост от кубатурата на помещенията и трябва да се настрои точно за всеки обект.
загубите се изчисляват обикновено до 30процента от параметрите на зададеното гориво
Топло е 21-22 в коридорите и кухнята 18-19 проблем има в детската не вдига повече от 19-20 въпреки че термоглавата е на 5 и глидерите са наи много 20 за 16 кбв. м площ
LazarGanev - "Велик майстор"
Глидерите са достатъчно, топлото в детската ще дойде след настройки на системата. Важното е разхода дали може да се свали.
ами я си представете че фабричната настроика на котела е оставена на максималната мощност 24.5 кw а на тази инсталация и трябва примерно 13.5кW нали недоизгорялото гориво отива през комина???
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е така, котелът си модулира, т.е. намалява си мощността сам. Това, че не е ограничена максималната мощност изобщо не може да се каже че има някакъв осезаем принос за големия разход.

Тема "проблеми с отоплението на газ-големи разходи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: