Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Тани написа:
http://vbox7.com/play:505935e4
http://www.vbox7.com/play:80739b73
:supz: =D> :prayer: :supz: :rolleyes:
точно това имах предвид :-D
filmatoplo - майстор
Значи баланса да капе -щото къщата ще стане полигона Байкунур :-D -един приятел така за малко щеше да гръмне , свързал тоците на 2 бойлера по 500 литра , но разменил без да иска местата на терморегулаторите .Регулатор за бойлер 1 -монтирал на бойлер 2 :) , термометъра на бойлера показвал до края на 120 градуса може и повече да е бил , преди да гръмне полипропиленовия преход на топлата вода се стопил и изпуснала парата , полувин час никой не могъл да се доближи до бойлерното от мъгла от пара :wink: .
Тани - модератор
Какъв свестен предпазен клапан да си купя, че този не капе , а вече тече по всяко едно време. Явно и в Италия правят боклуци! И на какво налягане да го взема :?
syncho - майстор
Тани а реално какво е налягането в системата? Да не би да тече, защото така трябва да е? т.е. да има високо налягане и той да изпуска. Аз съм бил свидетел на налягане от около 13-15бара на ВиК подаването и хората масово слагаха регулатори на налягане, защото имаха големи проблеми с целите водни инсталации (душове, мивки и т.н.)
Тани - модератор
Няма такова нещо! Налягането е около 2-3 бара . Хидрофора го вдига до 8 когато го пробвах с вход от тръбата на ВиК. Ако на входа подам вода от резервоара, налягането е малко над 4 бара. В момента бойлера е свързан директно към ВиК , т.е. няма как да е високо налягането , клапана се е скапал! Не си спомням ъде бях публикувал снимка , но някой ме предупреди да си го сменя , защото щял да протече - е вече е факт! Поне изкара две години!
syncho - майстор
Добре де :) в такъв случай какъв е проблема? Явно си иска нов клапан :) За съжаление не вярвам някой да ти даде конкретна марка, която ще работи перфектно, защото специално клапаните до сега не съм попадал на марка/народност, която да няма дефектни.
Тани - модератор
Е кажете поне какъв да НЕ взимам :-D , това също би била полезна информация! Забравих да спомена по-горе,че става въпрос за клапан 3/4 или 1 цол чист предпазен клапан, а не тези масовите комбинираните за битови бойлери!
saraneron - специалист
Сменяш местата на входа и изхода на бойлера /студената и топлата вода/ и махаш всички кранове клапи и прочее арматура и ставаш завинаги без проблеми ,нито остава без вода бойлера когато ВИК спрат водата, нито има опасност от взрив /работи като отворена система към водопровода защото няма възвратна клапа/,,,,,,,ама не ме слушай какво ти говоря......малко да се разведри обстановката !Не ,че на някой не са им вързани така бойлерите от недоглеждане и не се оплакват!

Тема "Обезвъздушител на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: