Най - вълнуващия въпрос зимно време.
BARD - специалист
Не прави котешки каваци ами ми покажи къде видя горивна камера на Прити със водна риза и въздушен топлообменник за каквато твърди че притежава БаткоРадко.

Комбинираният варянт е с водна и въздушна риза. Водната е ясна - парно с радиатори. Въздушната - предсавлява кожух от ламарина изграден на 5-10 см. от стените на камерата. По този начин топлината, която илъчва камерата /около 5 KW./ посредством въздуховоди и клапи можеш да разпределяш в която стая пожелаеш. Разбира се под камерата се монтира вентилатор, който да нагнетява въздух.
BARD - специалист
Transporterr написа:
BARD написа:
BARD написа:
БаткоРадко би ли показал това топлотехническо творение на фирма Прити ,горивна камера обурудвана със водно риза и въздушен топлообменник че нещо не мога да го намеря във каталога на фирмата.
То не че няма такива варианти но фирма Прити са на светлинни години назад от фирмите които ги предлагат .
А може и да е някои секретен модел. :)

Не се заблуждавай че двете тръби които влезат във горната част на горивната камера са за топъл въздух ,предназначението им е да вкарват външен въздух във горивната камера които служи за вторичното изгаряне на баластните газове .Тази вид горивна камера позволява да и се монтира и суха риза / въздушен конвектор/ .

Сатанчо ти продължаваш ли да твърдиш че тази горивна камера на прити е със водна риза. :lol: :lol:
Моля недей се излага така.За какви опити и проби говориш.
като казвам че Драгомир има връзка с извънземни никой не вярва :lol: Ей го - "тази камера" ама тука няма камера бе, нито батко ти Радко е показал :) Отбелязал е само че е фабрична и те е пратил да четеш и учиш каталога на Прити. А ти вкарваш някакви снимки на ракети и виждаш камери с ОООтвори за входящ въздух :)
Взехте да му обяснявате че такова жувотно нема, а той си се топли сигурно и се смее :)

специално за Драгомирчо първия модел който ми попадна! И да отбележа нищо не твърдя, само виждам какво пише в каталога :wink:

Прити CF

Размери a x b x h:

66/61/117 cm

Мощност:

max вр.+изл.=обща

10+8=18 кВт

Тегло: 150 кг.

Изображение
:lol: :lol: :lol: :lol: Във този модел няма водна риза както и във всички останали модели на Прити оборудвани със вграден вентилатор и суха пак повтарям суха риза/ въздушен топлообменник/. Вземи малко се информирай все пак се занимаваш със монтаж и изграждане на камини. :wink:
BARD - специалист
Атова което съм показал на снимките е точно комбиниран вариант със водна риза и въздушен топлообменник за разводка на топъл въздух уважаеми Сатанчо.
Стегни се малко че 6 коловоз. :)
Последна промяна от BARD на ср яну 18, 2012 1:49 pm, променено общо 1 път.
Transporterr - специалист
а ти вземи да прочетеш първия пост който написах, и не се прави на много умен.
нито им познавам производството на Прити нито съм и светил. За разлика от тебе дето започна да твърдиш че такова животно няма. Просто се заблудих от означението което за печките означава водна риза.

P.S.
BARD написа:
Предпочитам да не ти отговарям защото още не съм решил да ме баннат ще изчакам още малко време.
нали, няма кой да те държи под протекция тука и демокрацията не ти понася :)
Последна промяна от Transporterr на ср яну 18, 2012 2:24 pm, променено общо 2 пъти.
BARD - специалист
Предпочитам да не ти отговарям защото още не съм решил да ме баннат ще изчакам още малко време.
BARD - специалист
Заблудените шарани ги търсиш ти и продължаваш да ги заблуждаваш доколкото се видя от постовете ти до тук.
batkoradko - специалист
Да камерата изглежда горе долу така /модела е от преди пет години/, но се вижда водната риза, която е направена от тръби - разположени на гърба, двете страни и тавана. Жегата ги загрява и стига до стените. От там се излъчва във въздушната риза и посредством въздуховодите отива ........
syncho - майстор
BARD и Transporterr от две страници с ваши постове единственото, което разбрах е, че имате някаква лична вражда помежду си и че може би има или няма камина на Прити с водна риза и въздушна такава, която не е съвсем точно риза, ами си е облицовката на тая камина или нещо такова.

Така и понеже темата е "Въпрос за камина с вуздуховоди" ето това представлява камина с въздуховоди:
http://www.lanordica-extraflame.com/it/ ... plus_p8982

Сигурен съм, че има и още хиляди такива на други производители, така че нека не се ограничаваме с един-два производителя. така спорът ще е може да продължи с години и да ви четем заядливите коментари без конкретна информация в тях.
Transporterr - специалист
ами ето човека даде малко оскъдна информация
- модел отпреди 5 години
- водната риза е от тръби вътре в огнището
покрай тях минава топлия въадух и нагрява и стените на камерата
което е прекрасно :) аз бих направил въздушна риза около гофрирания димотвод виждал съм водни на това място
BARD - специалист
syncho написа:
BARD и Transporterr от две страници с ваши постове единственото, което разбрах е, че имате някаква лична вражда помежду си и че може би има или няма камина на Прити с водна риза и въздушна такава, която не е съвсем точно риза, ами си е облицовката на тая камина или нещо такова.

Така и понеже темата е "Въпрос за камина с вуздуховоди" ето това представлява камина с въздуховоди:
http://www.lanordica-extraflame.com/it/ ... plus_p8982

Сигурен съм, че има и още хиляди такива на други производители, така че нека не се ограничаваме с един-два производителя. така спорът ще е може да продължи с години и да ви четем заядливите коментари без конкретна информация в тях.
Сънчо ето за какво говорим дори на сайта които показваш има такава горивна камера със въздушен топлообменник .

Прикачен файл

9085_Dis_Focol100bif_Hybrid.jpg
9085_Dis_Focol100bif_Hybrid.jpg (75.99 KиБ) Видяна 4752 пъти

Прикачен файл

9085_Focol100BifHyb_Part1.jpg
9085_Focol100BifHyb_Part1.jpg (47.67 KиБ) Видяна 4758 пъти

Прикачен файл

9085_Focol100BifHyb_Part2.jpg
9085_Focol100BifHyb_Part2.jpg (36.66 KиБ) Видяна 4758 пъти

Прикачен файл

GetImage.aspx.png
GetImage.aspx.png (64.82 KиБ) Видяна 4758 пъти