Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lov - майстор
При мен системата ми има 120 литров бойлер. В началото от мерак слагах вентили така че като загрее да не се охлахда. ега съм изринал всичките тези неща за да направя системата инертна и ползвам болера като буферен съд.Сега ме е ад заради две неща:
Че не съм в къща иначе бих си сложил истински буфер. Та следващия бойлер няма да е по малко от 250 литра.
Че като си правих камината слушах съвети на многознайковци да я правя с възможно най тънка водна риза да можела да загрява по бързо.
shlqpi - помощник
здравеите някои може ли да ми каже как да си настроя термостата на конвектор клима 2000 термостата е UN-01 с два датчика че от упатването нещо не ми е ясно.за да си спира и трагва като направи темперетура и като падне температурата благодаря предварително
filmatoplo - майстор
В инструкциите пише ли нещо по въпроса.Последния конвектор който свързах , беше с такова устройство - търсих да нагласям температурата за старт но не открих -конвектора си беше настроен , спираше и тръгваше при нагряване и охлаждане на питата -по мое наблюдение около 35 -40 градуса беше.
Последна промяна от filmatoplo на нед ное 27, 2011 12:47 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
В инструкциите пише ли нещо по въпроса.
Глей ся к'ви въпроси задаваш! Кой ти четее инструкциите? Щом си мераклия - прочети ги ти, пък после му кажи на човека сдъвкано :-D
shlqpi - помощник
аз ги прочетох инструкциите няколко пати но не става ясно от тях датчика за темперетура на ваздуха показва 19градуса и продалйава да работи вантилатора сега ще пробвам да го наглася на 5 градуса на долната граница и да пробвам досега беше на 10 гр а горната граница беше 30гр сега ще я направя на 35гр
LazarGanev - "Велик майстор"
Отопление/охлаждане? На какво си го сложил?
preslav - майстор
georgi82 написа:
Мхм ми значи да насоча усилията си най-напред с топлоизолацията за да намаля загубите независимо от това колко вода подгрявам...и чак след това за евентуална смяна по системата и в такъв случай ако правилно съм разбрал котела на практика не трябва да загасва напълно за да не се налага това първоначално загряване на водата всеки ден, каквото всъщност се случва в момента.
Понеже съм напълно съгласен с казаното до момента от Лазар ще добавя само - Гошо най-после достигна до правилния извод!
Направи си изолацията, като там недей да щадиш пари - те се връщат под формата на спестено гориво, а за комфорта да не говорим.
Аз лично не бих си заменил старите чугунени радиатори с нови алуминиеви или ламаринени, освен разбира се ако жената не ме е е изяла за вида им! (едни бластирани и прахово боядисани радиатори са си супер като вид)
И понеже усещам, че още се колебаеш по отношение на литрите вода, които грееш ще се опитам да ти го кажа и по друг начин - водата ти случи основно за да пренесеш топлото от котела до съответния топлообменник (радиатор), онова количество топлина, което ще вкараш във водата за първоначалното и загряване ще ти се върне после при по-бавното изстиване на системата.
Налей повече (достатъчно) пари в качествена изолация, после помисли за правилно регулиране на температурите в помещенията според предназначението им, инвестирай в добър котел, автоматика, ниски температури на топлоносителя, утилизация, слънчева енергия и чак тогава си мисли за смяна на радиатори!
Успех!
Bobivan - специалист
Преславе ,безмислено е да коментираш събития отпреди години...
preslav - майстор
Bobivan написа:
Преславе ,безмислено е да коментираш събития отпреди години...
Прав си, дори започвам да си мисля кое е смислено и кое не след като въпросите се появяват отново и отново - явно всеки (разбирай и такива като мен) гледа да се изходи по въпроса, а после не го интересува какво се е случило.

Тема "Колеги помагайте!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: