filmatoplo написа:Малко акъл -направи така че, освен термостата за котелната вода , в паралел да има и термостат в бойлера-горелката ще гаси тогава след като котела и бойлера са загряти и нужда от топло неще.Много хора сега ще ревнат заради това -че се свързва горелката както дойде от магазина
.Няма опция -БГВ .
нали ми разбра мисълта -дори котелния термостат да прекъсне веригата към горелката ,горелката ще остане да работи включена от бойлерен термостат ако е нужно зареждане на бойлерите
.Защо горелката не смогва да ги зареди докато се греят и радиаторите -примерно за 1 час нали само питам ,а ако го направиш по моята идея -котела може да пали само заради бойлерите .Най добре ще е , ако може по някакъв начин -бойлерите да си имаха своя помпа и тръби .
Разбрах идеята , ще пробвам ако мога да удължа кабела на термостата за бойлера 30метра /Трябва да питам сервизния техник , но много ме съмнява да знае/, до по далечния 110литра -Светльо Шишков с две серпентини , защото загрява по бавно от 80литра-Теси с една серпентина.
Най вероятно сам ще си отговоря пак.
А за втория вариант също може да стане.По големия бойлер и без това е на отделни тръби а целия по малък кръг с другия бойлер също може да се отдели.Вентилите по радиаторите ще си затварят и ще циркулира само през бойлера.
И резервна помпа имам 25-4.Но не е точно като с отделни тръби. Ако може да развиеш идеята как да управлявам този кръг на бойлерите.