Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gench - специалист
ами да
за да излезе по-тънко :sad: няма как
kuuuuuul - майстор
Да споделя как постъпих аз.Става въпрос за 20кв.м.Първо си разпечатах размерите в доста екземпляри,изчаках зимата и започнах да обикалям фирмите да събирам оферти,най ниската беше около 2600 до 6000лв,спрях се на 3500-ВЕКА /32мм Б+Ка/ без монтаж и транспорт,имаше оферти на една и съща фирма но различни офиси с 1000лв :shock: разлика.За монтаж ми искаха 300лв което е по евтино от колкото сам да си ги монтирам/само докато ги кача по етажите ми се отели вола/,но аз нямам възможност за монтиране наведнъж за това го правя сам малко по малко.
gench - специалист
Справи ли се с монтажа
Добре ли се получи
Дай повече подробности ако може
kuuuuuul - майстор
Монтажа върви леко полека,надявам се до края на седмицата да привърша/отпуска :lol: /. http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 2&start=60 Основното е номера с разпъването,подлагаш/има подложки които се купуват отделно/ в долния ъгъл при пантата от двете страни и по диагонал горе.Моите подложки са по 4мм
и след първите слагам по още една,първо долу,после стъклопакета,после с дървено клинче надигам горния край за да се вмъкне и там по още една,следиш в долния край на механизма има едно зъбче да не опира и да е малко по високо за да има мегдан за слягане.След това проверяваш всички насрещници да ли са поставени добре/при мен на няколко места бяха сбъркани,но се преместват лесно :shock: /.Трябва да си купиш и пистолет за пяна/задължително/защото с него можеш да дозираш количеството пяна по прецизно.В крайна сметка пак те съветвам да си я вземеш с монтажа ако имаш възможност,не защото няма да се справиш но няма да ти е по евтино. :partyman:
gench - специалист
Благодаря ти за изчерпателния отговор.
Гледам че си избрал профили на VEKA чета много противоречиви мнения за тях но и аз ще взимам някакви български може и такива.
Дано да не си прав че няма да ми излезе по-евтино.
Като гледам и ти всичко си правил сам и аз така действам но съм много по-назад от теб.
Успех!!! :yawinkle:
comunikator - специалист
ВЕКА не са български и са си много добри за цената,армировката е доста солидна.
gench - специалист
Опа, прав си моя грешка заблудих се с Вайс профил :)
comunikator - специалист
То и Вайса не е точно български ама и тука отливат негово пвц по принцип алуминия на вайс е турски.
kuuuuuul - майстор
Дограмата на първия ми етаж /на дасетина години/ също е Века но изглежда доста по солидно :sad: А бе средна хубост, то в България едва ли има нещо истинско.Тъй като ще слагам външни щори /кутията на които покрива част от прозореца/ съм оставил 8см от горе които в последствие запълвам с итонг,така икономисвам малко от квадратурата на прозорците.Вчера и днес имам още три монтирани и подмазани прозореца :)

Тема "Мога ли сам да си монтирам PVC/ALU дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: