Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб ное 17, 2018 9:55 pmnolkov написа:
Благодаря!
Да поясня - комина е вътрешен - пак ли трябва изолация или само на частта, която се показва над билото?
Чета различни мнения относно изолазята - тръба в керамичното коминно тяло и между тях вата с ал фолио - достатъчно ли е и отново по цялата дължина или само над билото?
Направи в подпокривното и над билото за собствено спокойствие и не го мисли повече!
nolkov - специалист
При мен е плосък покрив - може би последните два метра и над билото да направя ще е достатъчно...
Финално, доколкото разбирам е:
- керамично коминно тяло
- иноксов димоотвод
- вата с ал фолио между тях
lakosste - специалист
Благодаря!
Да поясня - комина е вътрешен - пак ли трябва изолация или само на частта, която се показва над билото?
Чета различни мнения относно изолазята - тръба в керамичното коминно тяло и между тях вата с ал фолио - достатъчно ли е и отново по цялата дължина или само над билото?
Не че не е добре този вариант,но ще си го позволиш ли и дали ти е достатъчно голямо тялото за да влезе тръба и то с изолация.Ако ще е така с тръба ,все пак си остави отвор за събиране на конденз ,колкото и малък да е.Много ме кефят различните мнения особено от хора ,които са чули от някой и после се обаждат.По тоя повод за пример и дано ме разбереш какво имам в предвид:
Две циганчета видели един човек да яде баница и едното казало на другото
-това е много вкусно
другото:
-ти от къде знаеш,да не си ял?
първото:
-не ,но батко познава един ,който е ял и му казал че е много вкусно
П.С. И да изолирай от горе до долу.И да попитам ,какво гориш и с каква техника :yawinkle:
nolkov - специалист
това с тръбата за конденз не го разбирам, къде и как се слага?
lakosste - специалист
съб ное 17, 2018 10:07 pmlakosste написа:
Благодаря!
Не че не е добре този вариант,но ще си го позволиш ли и дали ти е достатъчно голямо тялото за да влезе тръба и то с изолация.Ако ще е така с тръба ,все пак си остави отвор за събиране на конденз ,колкото и малък да е.Много ме кефят различните мнения особено от хора ,които са чули от някой и после се обаждат.По тоя повод за пример и дано ме разбереш какво имам в предвид:
Две циганчета видели един човек да яде баница и едното казало на другото
-това е много вкусно
другото:
-ти от къде знаеш,да не си ял?
първото:
-не ,но батко познава един ,който е ял и му казал че е много вкусно
П.С. И да изолирай от горе до долу.И да попитам ,какво гориш и с каква техника :yawinkle:
Едно уточнение-Примера не го давам за колегите коментирали тук,а относно казаното от колегата че чете някъде различни неща и мнения. :partyman:
съб ное 17, 2018 10:06 pmnolkov написа:
При мен е плосък покрив - може би последните два метра и над билото да направя ще е достатъчно...
Финално, доколкото разбирам е:
- керамично коминно тяло
- иноксов димоотвод
- вата с ал фолио между тях
Не разбирам въпроса.
Каквото имаш, като комин, просто го изолирай с каменна вата!
Иначе, най добрият комин е двоен инокс с каменна вата по средата, с шапка на главата и клапа за регулиране на тягата, в подпокривното. Ако комина обслужва нискотемпературно топлообразуващо устройство- системка за събиране на конденза.
Кондензно казанче се монтира на тройник на изхода на котела, отдолу.
https://www.petroterm.com/media/catalog ... 1030_4.jpg
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб ное 17, 2018 10:15 pm, променено общо 1 път.
lakosste - специалист
съб ное 17, 2018 10:09 pmnolkov написа:
това с тръбата за конденз не го разбирам, къде и как се слага?
Ми някъде най-долу :yawinkle:
nolkov - специалист
нещо като вана в дъното на комина?
lakosste - специалист
съб ное 17, 2018 10:13 pmnolkov написа:
нещо като вана в дъното на комина?
Колегата по-горе ти е написал.След като ще правиш такъв комин то това си е система комис със всичките му подробности-Разрови в гугъл
монтира се на тройник, на изхода на котела. Димоотвода нагоре, казанчето отдолу.
https://www.petroterm.com/media/catalog ... 1030_4.jpg
Трябва само ако е нискотемпературен някакъв кондензен кател или ако гори циклично /рядко/ та се образува конденз.
Аааа,ако комина ти е класически, с розетка за димоотвода и ревизия, не го мисли конденза!
Дано нямаш такъв проблем!

Тема "Изграждане на комин с коминни тела" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: