Най - вълнуващия въпрос зимно време.
eleonorvelichkov - специалист
нед сеп 04, 2011 3:03 pmSTO-YAN написа:
Здравейте на всички!
Към Мартин Копецки, надлез "Надежда" в посока към "Военна рампа", има светофар и "Т" кръстовище с "Първа Българска армия". Завиваш по "Първа Българска армия" и на 100-150 метра в ляво е входа на кооперация "Бенковски". Тази кооперация
произвежда казани за ракия и дестилационни колони. Там изработват серпентини от медни тръби, неръждаеми тръби и други.
Говори с хората от техническият отдел и ако стигнете до споразумение-стискате си ръцете! Успех!
При наличието на Гугъл карти му обясняваш с думи.
ves-ko - специалист
вт юли 26, 2011 4:13 pmМартин Копецки написа:
Мислех за серпентина понеже искам да я сложа точно под капака на печката (така ми се струва, че ще се нагрява най-добре) и няма да пречи на дима да излиза през отвора.
Мисля, че Christo е прав:
нед сеп 04, 2011 8:24 amChristo написа:
... котел ... има две ясно разграничени зони. Едната е зоната на горенето. Там се подава и горивото и въздухът. Температурата там трябва да е възможно най-висока, за да е пълно изгарянето. ... В зоната на топлообмена няма горене. Там горещите газове, получени от зоната на горенето отдават топлината си на топлоносителя. ... Най-добре е да се копира нещо готово но от модел на реномирана фирма ...
Спомням си в казармата имаше една печка на дърва в кухнята и в нея имаше серпентина, която топлеше бойлер за БГВ. Та въпросната серпентина беше разположена в задната част на печката, непосредствено преди комина. Но там и постановката е малко по-различна. Основно топлината се 'усвоява' за готвене и останалата се 'улавя' преди да излети в комина, за да стопли и вода за къпане.

Успех с начинанието и дано да не ти донесе повече главоболия от колкото ползи :)

Тема "Изработка на серпентина?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: