Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Andri01 - майстор
BARD написа:
Отличен комин и температура на изходните димни газове 350 гр и още принудително регулируемо подаване на свеж въздух в горивната камера .
Благодаря:). Това е май с две отделни серпентини,както виждам по отворите?Имаш идея от къде може да се вземе готов този елемент,че ще е голяма играчка направата му!?
BARD - специалист
Няма да ги намериш в Бг но ако имаш път към Чехия или Полша ще ти кажа от къде да си ги купиш.
Пробвай да си ги направиш сам ще е по евтино а и нали форума е Направи си сам. :)
Andri01 - майстор
BARD написа:
Няма да ги намериш в Бг но ако имаш път към Чехия или Полша ще ти кажа от къде да си ги купиш.
Пробвай да си ги направиш сам ще е по евтино а и нали форума е Направи си сам. :)
Прав си:). Обаче ако се хвана да го правя,няма да го затварям в кожух,както е на чертежа. Само медна тръба,увита на около 5мм. около димохода.Целта е топлопредаването във кожуха на кумина да не се намали съществено/нали въздуха от него отоплява стаята ми/. Друг въпрос за решаване-конденза вътре в димохода/при неработеща камина/.Но това не ми е голям проблем. А между другото-имам колега,който може би ще се заинтересува от адреса в Полша-предстои му направа на подобна камина,а дъщеря му е в Полша.Но,това вече е друг въпрос.
Фло - специалист
митакаа написа:
Ами камината е прометей ето такаваИзображение
Щом не е удачно с комина само за бойлера защо да не се сложат и 1/2 радиатора например, така и така ще се играе да се прави водна риза. Въпроса е какъв да е размера на ризата как се смята мощноста която ще се получи.
Ей това:http://tusima-t.com/ разгледай ,тоя бойлер е от две части,виж от производителя дали може да си купиш само горната част,тази на водосъдържателя и си я сложи на димоотвода на камината директно.Ако няма да го ползваш за къпане ,може да си спретнеш водно отопление.
Andri01 - майстор
Благодаря,но не ми върши работа.
Andri01 - майстор
BARD написа:
Молба-дай някакви координати в Полша,за закупуване на топлообменика от чертежа.На един колега дъщеря му е там и предполагам,че ще може да го намери.Той се запали по тази идея,а и е "новодомец"-наскоро си купи"беличка"-място с вила и там ще си развихря творческитае възможности :).А аз определено ще действам"направи си сам"-само медна серпентина около димохода вързана към бойлера и един радиатор.
BARD - специалист
Andri01 написа:
BARD написа:
Молба-дай някакви координати в Полша,за закупуване на топлообменика от чертежа.На един колега дъщеря му е там и предполагам,че ще може да го намери.Той се запали по тази идея,а и е "новодомец"-наскоро си купи"беличка"-място с вила и там ще си развихря творческитае възможности :).А аз определено ще действам"направи си сам"-само медна серпентина около димохода вързана към бойлера и един радиатор.
Да търси магазините или представителството на фирма Кratki.
Andri01 - майстор
BARD написа:
Andri01 написа:
BARD написа:
Да търси магазините или представителството на фирма Кratki.
Благодаря,приятен ден :).
Andri01 - майстор
Връщане към една стара тема,но...след времето на слънчевите колектори,иде времето на камините с техните си въпроси и проблеми :). Така,че: PPR тръби с фибростъкло стават ли за водно отопление и отвод към бойлер? Все пак температурата на изходящите газове на камината е над 250градуса. Ако се затворят някои радиатори,няма ли опастност от прегряване на инсталацията/ тръбите са до към 110гр/,нали? Колкото до оразмеряване на системата-май ще е трудничко: камина 12kW, димоход от гъвкава неръждавейка и серпентина около нея от гофрирана метална тръба Ф-20мм.на разстояние 5мм.10витки със 30мм. стъпка. Самата гофрирана тръба я дават за около 300гр. и 10Атм.,но при липса на необходимия поток,предполагам ,че водата ще заври в нея и ...с всичките му там последствия:пара,налягане,отворени предпазни клапани.

Тема "Една идея за отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: