Най - вълнуващия въпрос зимно време.
torbalan - Дървен философ
абе мисълта ми беше друга...

ако отвън е -10 да кажем, а у съседите около 20, а у вас 22 градуса

топлината ще гледа да бяга на вън, където температурния напор е голям, а не у съседа, където напора е два - три градуса...

и в този ред на мисли - далеч по-ефективно ще е една външна топлоизолация, която да надхвърля височината на стаите с 30 - 40 см., отколкото да се слага на тавана...

говоря конкретно за този случай....а не по принцип :)
torbalan написа:
и в този ред на мисли - далеч по-ефективно ще е една външна топлоизолация, която да надхвърля височината на стаите с 30 - 40 см., отколкото да се слага на тавана...
Това е идеален вариант, който би се постигнал с външна изолация на цялата сграда. За съжаление, макар че сме само 9 апартамента не виждам възможност това да се случи скоро.
От естетична гледна точка се въздържам да си направя само на моя апартамент външна изолация, но мисля вече да заложа на практичната гледна точка :) . При първа възможност ще изолирам отвън, пък ще видим.
EDI - майстор
Зарежи естетичните терзания, прави си изолацията.Съвсем друго е с нея.
bigshop - специалист
Мислите за загубите през тавана са следствие на моя опит: преди да се нанеса моя апартамент е бил необитаем. В зимата след нанасянето съседът отгоре ми каза: "Родихме се откакто се нанесохте. Преди нямаше стопляне." А на мен ми се ревеше тъй като и двата апартамента нямаха изолация и аз топлех апартамент и половина. :cry:

Тема "Ламя в мазата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: