Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vladilen - специалист
katcko написа:
А има ли смисъл изобщо,тъй като тези 20% които ти връщат ще ги платя на фирмата изпълнител под формата на ДДС и в такъв случай кое излиза в плюс на "енергийната ефективност" от да речем един потребителски кредит примерно?
ддс то е друга бира
но в случай че не я плащаш... :yawinkle:
LazarGanev - "Велик майстор"
katcko написа:
А има ли смисъл изобщо,тъй като тези 20% които ти връщат ще ги платя на фирмата изпълнител под формата на ДДС и в такъв случай кое излиза в плюс на "енергийната ефективност" от да речем един потребителски кредит примерно?
Ко речи? Я пак че не можах да разбера как направи връзката между ДДС и върнати пари? Освен, че е същия процент, аз друга връзка не виждам :? . Един пример от моята област, че в другите не съм в час - трябва ти котел, идваш при мен или или при някой друг и си купуваш. Ако тъ оформим документите з Кредит енергийна ефективност - връщат ти 20%, ако си с потребителски кредит или с лични пари - нищо не ти връщат. Ти си прецени кога ти е по-изгодно. ДДС-то си го плащаш като поп и в трите случая
katcko - специалист
Ми направих връзката така:викам фирма правят оферта 2000лв примерно,казвам-искам фактура обаче!Даваме фактура ама щи сложим ДДСто.Викам друга фирма или бригада,правят оферта пак за 2000лв ама не ми трябва фактура,не ми слагат ДДС! Или другите понеже не искам фактура ше ми ги смятат на 2400лв да не се минат
Последна промяна от katcko на чет яну 26, 2012 11:28 pm, променено общо 1 път.
:-D :goodman:
Аха, тя рибата още в морето, ма ти си разсъждаваш. Ами всичко е въпрос на сметки - събери оферти от няколко фирми със и без фактури и тогава разсъждавай. Може и да си прав, а може и да грешиш - 50 на 50 :)
katcko - специалист
Ако рибата не беше в морето,нямаше да разсъждавам на глас във форума и нямаше да търся информация и съвет тук
От ДДС на материалите поне няма как да избягаш, независимо дали си с фактура или без фактура. Остава труда, но има множество фирми, които не са регистрирани по ЗДДС, така че няма как да ти сложат допълнително 20% ДДС :wink:. Така че - дерзай и търси!
impressionistus - напреднал
Здравейте на всички !
- котли на биомаса и системи – 1000 EU (пелетните се спонсорират) ....????
какво означава израза "спонсорират"
ПП-мисля да купувам пелетна горелка,но от "Ерато" не ми обясниха добре
turistak - специалист
impressionistus написа:
Здравейте на всички !

Ето чети и успех :-)
http://www.reecl.org/bg/
impressionistus написа:
Здравейте на всички !
Ами точно това означава - 20% от цената ти я връщат чрез този кредит, но не повече от 600Евро, което значи 6000лв кредит (3000Евро) . Ако е цяла система или по-скъп котел се получава подобна сума, но само за една горелка, която е към 2000лв ще ти върнат 400лв, от които имаш обслужване, такси и не знам дали си заслужава. Иначе тази есен трима клиенти си взеха котли Пелетерм с този кредит

Тема "Проект "Енергийна Ефективност"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: