Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Фло - специалист
Ето ти рисковете:http://chimspectar.dir.bg/_files/5095235.pdfДано да си направил деца ,преди заниманието с този химикал,щото после ще оставиш тази работа на съседа да я върши! Пък ако пуснеш тези 300 литра разтвор в канализацията може да колабира градската пречиствателна станция за дълго време.
phoenix - специалист
добре, съгласих се че това е голяма гадост.... друга алтернатива?
lov - майстор
Знаеш ли ще взема да кандидатства за рекордите на Гинес. Работил съм 10 години в такава фабрика. Е вярно води се I категория труд. Ама знаеш ли как се разнасят и дозират химикалите там? С кофи и лопати на който както му дойде на ум.Пък на доста от тях на етикетите даже изрично пише че задължително се отварят опаковките и се работи само в изолирана камера. Да не говорим че и химическия състав на някои е полуизвестен защото се работи по някаква рецепта или технология с готови компоненти. Като се наложи и с голи ръце се бърка в някои разтвори. И после всичкия този бъркоч се изливаше направо в реката. За пречиствателни станции никой не беше и чувал. То не че и до миналата година имаше някаква.
Пък колко сме се къпали и риба сме ловили от там аз си знам.Цялото ми детство е в газене и цапане в същата тая река.
За капак като напуснах от там попаднах на Чернобилската катастрофа. Там един господ знае колко съм се налапал. И те точно тогава направих и сина де. Па още съм си жив и здрав да чукна на дърво.Като се прибрах тука отидох на лекар специалист щото наистина се бях поуплашил. И знаеш ли какво ми каза професорката:
-Ако ти е писано да се удавиш няма да се обесиш.

А пък кога мен пък са ме правили тогава са били най големите замърсявания на цяла Европа с радиоактивни частици но пък не е имало и техника с която да се регистрира дори камо ли да се измери погълнатото от хората. За сведение 60-те години се правят най много ядрени взривове и вятъра е разнасял всичко това из цяла европа.
А и покрай мен в квартала имам доста бивши колеги работили в същата тая фабрика ама по половин век че и горница и още са си живи и здрави. И дано още много години господ да им дава живот и здраве.
Та те такива бяха времената тогава така се работеше.Не че не съм за опазване на околната среда ама си имам едно на ум. Защото много се преиначават някои неща от псевдо специалисти. Но хайде да спираме че оспамихме темата на колегата.
Фло - специалист
lov,колега не го приемай толкова лично ,но хората са с различна чувствителност към химикалите.Ти може да си яко парче и да даяниш на химиите,ама то не е за всеки.Не може да препоръчваш на непрофесионалисти опасен химикал,щото на тебе нищо ти нямало ,като си го мъкнел насам натам.Не е редно според мен и затова се намесих.
Препоръчай му на колегата друг антиоксидант,може и по слаб, но безвреден и за него и за околната среда!
lov - майстор
И това може да е вярно и съвсем не го приемам лично просто споделям някакъв житейски опит и неволи. Аз не съм го мъкнал още по лошо завирал съм се къде ли не из най голямата мръсотия да ремонтирам машини щото такъв ми е занаята.
За съжаление предложих това което знам и което ползвам като най безопасно и наистина работещо.
Нека има тука една купчина специалисти те да предлагат пък аз вече ще гледам какви са съставките и ще размахвам пръст.
Е и ти не го приемай лично. :lol:
maxuel82 - специалист
В моята система вече втора година водата все още е бистра като от чешмата ! Даже може да става за пиене :wink: !
Transporterr - специалист
maxuel82 написа:
.. Даже може да става за пиене :wink: !
а пиете ли я? :cool:
phoenix - специалист
Ама в твоята система има една чугунена камина и радиатори от алуминий.
Аз говоря за камина от черна ламарина и ламаринени радиатори!
коренно различни материали сме ползвали. Да не говорим че и моята вода е бистра, но като разкача радиатор след като изтече всичката вода и го обърна на една страна след малко започват да се стичат тези черни утайки за които говоря.
maxuel82 - специалист
Ако има утайки и ръжда освен промиване на системата няма друго спасение ! Моята система е с медни тръби от камината ,колекторите също са от мед а радиаторите са алуминиеви ! Ето водата ,мисля че става за пиене :lol: :lol: :lol:

Прикачен файл

PICT0873.JPG
PICT0873.JPG (52.33 KиБ) Видяна 3387 пъти
phoenix - специалист
Не ме разбирай погрешно...
и аз мога ей сега да ти направя същата снимка. Тръбите нямат значение, моите са пропиленови, никакви утайки и никакви примеси не може да идва от тях. Освен при теб водата да се оцветява от медните тръби. При мен освен ламаринените радиатори има и камина която също е от ламарина. Проблема е в ниските места и в стесняванията.
п.с.
Колко кубика дърва издумка твоя звяр миналата зима?

Тема "С какво се чисти водата при наличие на камина с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: