Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kok - специалист
:shock:

Прикачен файл

КОМИН 4.JPG
BARD - специалист
Кок можеш ли убедително да докажеш че това ще работи?
Transporterr - специалист
преди няколко месеца имаше една тема за един ентусиаст който беше решил така да си включи камината, а съседите му да ползват пространството около димоотвода за абсорбатори. но нещо не писал от тогава ..
kok - специалист
тук и двете са с вентилатори :) не ни интересува тягата на комина :)
въпросът е гуфрето да е малко по нагоре навряно в кумина при запалване да не слезе надолу димът и да пропуши през аспиратора :)
BARD - специалист
kok написа:
тук и двете са с вентилатори :) не ни интересува тягата на комина :)
въпросът е гуфрето да е малко по нагоре навряно в кумина при запалване да не слезе надолу димът и да пропуши през аспиратора :)
Ясно не можеш да докажеш че е работоспособен този вариант а автора на темата може на твоя отговорност да го изпробва пък може и да проработи. :-D
VLADO66 - майстор
Спорeд мeн можe дa стaнe с покривeн вeнтилaтор -по-скъпитe сa до 400грaдусa,a другитe до 60,кaто e вързaн зa вeнтилaторa нa кaминaтa.Отворa зa кaминaтa нaд този зa aбсорбaторa.
AntonBM - специалист
Transporterr написа:
преди няколко месеца имаше една тема за един ентусиаст който беше решил така да си включи камината, а съседите му да ползват пространството около димоотвода за абсорбатори. но нещо не писал от тогава ..
Темата беше „Дайте мнение за този нестандартен комин.” и човека писа, че е станало и работи без да си пречи със съседите.
Transporterr - специалист
браво на човека! можели линк че аз не открих тази тема ..
само за протокола да отбележа, че такива решения са :? .. вредни. утре някой друг човек, ще прочете, ще каже ей го ще си ръгне кюнеца в отдушника и ще стане война. не че някой който дава мнения в форум, носи някаква отговорност, просто отбелязвам..

П.С. мерси някой е забърсвал яко там :lol:
само че първоначалната идея му беше да ползва пространството около димоотвода за аспиратори :) ... държа да отбележа! :wink:
и като гледам си я е запазил.

За протокола би било интерсно да докладва независима комисия какво се случва, когато половината си включат вентилаторите на абсорбаторите, в другите кухни и тогава как му гори камината ?
Иначе съм 1000% сигурен че от тука нататъка всичко друго извън това, да му падне тавана на главата, ще го приеме за ОК :)
и лошото горене на печката и отлагането на конденз и какво ли не в тръбата..

Боже боже ми иде да възкликна в такива случаи, ето за това ни такова дереджето ... и спирам да коментирам [-o<
AntonBM - специалист
Сложил съм линк в предишния пост. Чукни с мишката върху името на темата. Ако не стане тук също сложих.
mili4uk - напреднал
Много благодаря за идеите.
Това ще го порбвам при всички положния. Както вече тук споменаха, и двете са с принудително отвеждане.
Кумина е доста голям, така че тръба f80 вътре няма да е никакъв проблем.
Живея на 4 от 5 етажа.
Под мен, като правиха ремонт запушиха тотално кумина за съжаление но ...
Над мен е огромен апартамент, и съм говорил със собственика и имам неговото изрично съгласие да правя каквото си искам с този кумин :) Той по никакъв начин не може да го ползва за каквото и да е предвид неговото разположение на апартамента.

За начало, мисля да вдигна просто тръбата която ще влезне в кумина с 1-2 метра нагоре, и ако не заработи този вариант, ще пусна цяла тръба през кумина до горната му част.

Тема "Абсорбатор и камина в един кумин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: