Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kok
- специалист
31 мнения в "Абсорбатор и камина в един кумин"
Transporterr
- специалист
преди няколко месеца имаше една тема за един ентусиаст който беше решил така да си включи камината, а съседите му да ползват пространството около димоотвода за абсорбатори. но нещо не писал от тогава ..
BARD
- специалист
kok написа:тук и двете са с вентилаториЯсно не можеш да докажеш че е работоспособен този вариант а автора на темата може на твоя отговорност да го изпробва пък може и да проработи.не ни интересува тягата на комина
въпросът е гуфрето да е малко по нагоре навряно в кумина при запалване да не слезе надолу димът и да пропуши през аспиратора

AntonBM
- специалист
Transporterr написа:преди няколко месеца имаше една тема за един ентусиаст който беше решил така да си включи камината, а съседите му да ползват пространството около димоотвода за абсорбатори. но нещо не писал от тогава ..Темата беше „Дайте мнение за този нестандартен комин.” и човека писа, че е станало и работи без да си пречи със съседите.
Transporterr
- специалист
браво на човека! можели линк че аз не открих тази тема ..
само за протокола да отбележа, че такива решения са
.. вредни. утре някой друг човек, ще прочете, ще каже ей го ще си ръгне кюнеца в отдушника и ще стане война. не че някой който дава мнения в форум, носи някаква отговорност, просто отбелязвам..
П.С. мерси някой е забърсвал яко там
само че първоначалната идея му беше да ползва пространството около димоотвода за аспиратори
... държа да отбележа! 
и като гледам си я е запазил.
За протокола би било интерсно да докладва независима комисия какво се случва, когато половината си включат вентилаторите на абсорбаторите, в другите кухни и тогава как му гори камината ?
Иначе съм 1000% сигурен че от тука нататъка всичко друго извън това, да му падне тавана на главата, ще го приеме за ОК
и лошото горене на печката и отлагането на конденз и какво ли не в тръбата..
Боже боже ми иде да възкликна в такива случаи, ето за това ни такова дереджето ... и спирам да коментирам
само за протокола да отбележа, че такива решения са

П.С. мерси някой е забърсвал яко там

само че първоначалната идея му беше да ползва пространството около димоотвода за аспиратори

и като гледам си я е запазил.
За протокола би било интерсно да докладва независима комисия какво се случва, когато половината си включат вентилаторите на абсорбаторите, в другите кухни и тогава как му гори камината ?
Иначе съм 1000% сигурен че от тука нататъка всичко друго извън това, да му падне тавана на главата, ще го приеме за ОК

и лошото горене на печката и отлагането на конденз и какво ли не в тръбата..
Боже боже ми иде да възкликна в такива случаи, ето за това ни такова дереджето ... и спирам да коментирам

mili4uk
- напреднал
Много благодаря за идеите.
Това ще го порбвам при всички положния. Както вече тук споменаха, и двете са с принудително отвеждане.
Кумина е доста голям, така че тръба f80 вътре няма да е никакъв проблем.
Живея на 4 от 5 етажа.
Под мен, като правиха ремонт запушиха тотално кумина за съжаление но ...
Над мен е огромен апартамент, и съм говорил със собственика и имам неговото изрично съгласие да правя каквото си искам с този кумин
Той по никакъв начин не може да го ползва за каквото и да е предвид неговото разположение на апартамента.
За начало, мисля да вдигна просто тръбата която ще влезне в кумина с 1-2 метра нагоре, и ако не заработи този вариант, ще пусна цяла тръба през кумина до горната му част.
Това ще го порбвам при всички положния. Както вече тук споменаха, и двете са с принудително отвеждане.
Кумина е доста голям, така че тръба f80 вътре няма да е никакъв проблем.
Живея на 4 от 5 етажа.
Под мен, като правиха ремонт запушиха тотално кумина за съжаление но ...
Над мен е огромен апартамент, и съм говорил със собственика и имам неговото изрично съгласие да правя каквото си искам с този кумин

За начало, мисля да вдигна просто тръбата която ще влезне в кумина с 1-2 метра нагоре, и ако не заработи този вариант, ще пусна цяла тръба през кумина до горната му част.
Тема "Абсорбатор и камина в един кумин" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература