Най - вълнуващия въпрос зимно време.
професионал - специалист
Виж там само че,трябва да си избереш друг термостат.
lux_e_on - специалист
LazarGanev написа:
Нямаш ли кран на тръбата, която връща гореща вода в котела? Притвори го малко за да не байпасира радиаторите. Пък за тоя неработещ радиатор - притвори крановете на останалите, за да пробие струята през този. Може и стопена тръба да има :?

Отвори пълначката,откачи си двата крана на неработещия радиатор,отвори ги и продухай трасето му,най вероятно има въздушна тапа.Миналата седмица имах същия проблем при един клиент,при който разводката си я беше правил сам.Радиатора проработи,но затвори останалите радиатори от колектора-ако имаш колектори.
kalin72 - майстор
lux_e_on написа:
LazarGanev написа:
Нямаш ли кран на тръбата, която връща гореща вода в котела? Притвори го малко за да не байпасира радиаторите. Пък за тоя неработещ радиатор - притвори крановете на останалите, за да пробие струята през този. Може и стопена тръба да има :?

Отвори пълначката,откачи си двата крана на неработещия радиатор,отвори ги и продухай трасето му,най вероятно има въздушна тапа.Миналата седмица имах същия проблем при един клиент,при който разводката си я беше правил сам.Радиатора проработи,но затвори останалите радиатори от колектора-ако имаш колектори.
Да, с колектори съм, ще затворя останалите и ще видя дали няма да се оправи...

Сега започна да затопля, но само в горния край...благодаря за съветите :)
Christo - майстор
95 градуса в котела си е много. По-добре да се прецелим някъде около 80 градуса, та ако нещо се прецака, да има време за реагиране. В Троян водата завира при 96 гр. При евентуално спиране на циркулацията температурата ще се вдигне по инерция, дори да изпразниш горивната камера, което само по себе си е един голям цирк. Не бива да се влива много студена вода и да се променя рязко температурата на котела, да не стане бум! Студените части на котела се свиват, горещите се разширяват и конструкцията може и да не устиска на напъна. По-добре инсталацията да е оразмерена за по-ниска температура. Така на всички тръби, помпи, радиатори и въобще цялата арматура ще им се удължи животът.
kyxap - специалист
E завира на 96 градуса в тенджерата. При затворена система 2 атм. налягане, няма да заври :wink:
lux_e_on - специалист
Клапана го настрой към 70 градуса щото качва по инерция до 80-85,а така или иначе си го прегрял и няма да му е добре да го повториш.
kalin72 - майстор
Този термостат, ELT, бива ли го?

http://www.bgtherm.com/products/prices/ ... tronic.pdf

Ще го вържа към звънец на батерии.
XaMaB - напреднал
На мен системата ми постоянно работи на 2атм. при 60-70гр. Всичко зависи от инсталацията, доколкото съм дочул 1атм = 10м. воден стълб.
kalin72 - майстор
XaMaB написа:
На мен системата ми постоянно работи на 2атм. при 60-70гр. Всичко зависи от инсталацията, доколкото съм дочул 1атм = 10м. воден стълб.
И моята така работи, но въпроса ми в началото беше, че температурата е над 120 градуса, пък налягането си остава 2 атмосфери...това ми е странно. Имам един авариен клапан, предполагам, който е под разширителния съд, но нито вода, нито пара излизаше от него. Водата в котела бълбукаше, а никъде нито пара, нито вода да излиза...
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами значи имаш подходящо избран и монтиран разширителен съд, който поема цялото разширение. Ти какво очакваше да се случи? Термозащита предполагам че нямаш - може да помислиш и за това, но ако си с антифриз е сложно

Тема "Голям проблем - 120 граДУСА ТЕМП, налягането е 2 атм." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: