Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sashonikolov - специалист
Помислих си,че нещо не съм разбрал....извинявай..
Някак си нереални ми стоят тези стойности от 60 градуса.Както казах по-горе котела се държи горе долу между 50 и 60 градуса като работна температура.
Ще опитам това,което казваш и ще видя какъв ефект ще има
batman - специалист
LazarGanev:
Кое не разбра - тези 35*С да станат 60*С - под тях да не работи помпата.
Това важи ли е и при камините с водна риза или там нещата стоят по друг начин?
LazarGanev - "Велик майстор"
И за тях важи, ако няма трипътен вентил и искаш чиста горивна камера
Svezar - специалист
И на мен ми беше интересно каква разлика трябва да гоня в изходящата и входящата вода,сега при 70 градуса изходяща входящата е 56 ! До това положение стигнах след доста експерименти със трипътния вентил ,по едно време мислех че ако го затворя докрай ще вкарва директно водата върната от радиаторите в котела без да се смесва с тази излизаща от котела и той ще изстине по-бързо само че се оказа че при това положение градусите на котела изведнъж тръгнаха нагоре а тръбите към радиаторите изстинаха...странна работа-много бързо завъртях обратно :)
И от мен един глупав въпрос-защо трябва водата в котлето да не пада например под 40-50 градуса,когато е много студено през ноща и котлето прегори ,трябва ли обезателно да се слага термостат за помпата?
newenergy написа:
И от мен един глупав въпрос-трябва ли обезателно да се слага термостат за помпата?
Разбира се
LazarGanev написа:
newenergy написа:
И от мен един глупав въпрос-трябва ли обезателно да се слага термостат за помпата?
Разбира се
А поради каква причина температурата не трябва да е под 60 градуса,то така човек трябва да си е приготвил за зимата 40 куб.дърва и 8 т.въглища.нещо не ми се връзва не мислиш ли :hot: Ако е възможно обясни за непросветените.
Ами - писано е поне 50 пъти, не просветените е добре да прочетат преди да питат, а не като чукчата... :)
Освен за нагара по горивната камера друго не се сещам с което може да се скапва котела,ако ти знаеш нещо пиши.И пак казвам че тези 60 градуса номинална температура\ през нощта\който трябва котлето да поддържа или помпата да изключва под 60гр. ми се струват нерентабилни.Предполагам ,че ще се съгласиш ,че много повече ще се повиши разхода за целия сезон,ако се поддържа тази температура и през нощта.
Търсиш от мен съучастническа подкрепа за неправилна експлоатация на котела ли :) ?

Тема "Разлика в температурата между вход и изход на котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: