Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gomes_ - напреднал
lux_e_on написа:
Ще ти замръзва тръбатаи ще стане затворена система,вкарай я в отдушника на Ф110 на кенефа.
Ще замръзва?Дали е възможно.По нея ще минава само пара и вода ако да кажем загрее повечко котела,но по принцип дори и да изкара вода от там то ще е моментно.А иначе през останалото време тръбата си стои празна
Transporterr - специалист
абе аз ли чета като дядовото евангилето или..
през така свързания РС няма да циркулира нищо.според мен :?
gomes_ - напреднал
Transporterr написа:
А според теб как трябва да се свърже за да циркулира през него вода
Transporterr - специалист
gomes_ написа:
Transporterr написа:
А според теб как трябва да се свърже за да циркулира през него вода
твоята схема не е много пълна, накъде 'бута' помпата и на коя тръба е в случая ?
ако е така както си казал само по конвекция ли ще циркулира водата в РС ?
ако топлата водасе засмуква от горната тръба в РС, какво ще стане ако спадне нивото?
според мен на позиция 2 от тези схеми - http://www.pumptool.co.uk/Position.html
позиция 3 е същото само че помпата ти е на топлата вода

и наистина, защо не си направиш системата затворена, че не ми се търси какво си обяснявал в другата тема?
слагаш клапани и това е :)
gomes_ написа:
.По нея ще минава само пара и вода ако да кажем загрее повечко котела,но по принцип дори и да изкара вода от там то ще е моментно.
моментно не моментно излезе ли ще ти напука кермидите, със сигурност. или ще ги размекне
Последна промяна от Transporterr на вт фев 07, 2012 7:19 am, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
Добре де. Какво пречи да го направи отворения разширителен съд с отвор само към канализацията (не на керемидите)? Така или иначе иска да прекарва 2 тръби до него. По този начин би могло да го сложи и в някоя от стаите на последния етаж, а не в подпокривното. Като иска пак да си го изолира с кутия от гипскартон, но по тая логика като не пали няколко дена ще трябва да си изолира и радиаторите.
Прикачен файл:
RS.jpg
RS.jpg (57.77 KиБ) Видяна 2419 пъти
gomes_ - напреднал
До Transporterr-сега вече промених малко картинката.Прав си не бях пояснил някои работи.Значи според теб трябва да свържа низходящата тръба на мястото което съм обозначил с "Х",т.е. преди помпата,а не след нея.
gomes_ - напреднал
bulhomes2 написа:
Добре де. Какво пречи да го направи отворения разширителен съд с отвор само към канализацията (не на керемидите)? Така или иначе иска да прекарва 2 тръби до него. По този начин би могло да го сложи и в някоя от стаите на последния етаж, а не в подпокривното. Като иска пак да си го изолира с кутия от гипскартон, но по тая логика като не пали няколко дена ще трябва да си изолира и радиаторите.
Прикачен файл:
RS.jpg
Черен хумор а? Мисля че ще е излишно да изолирам и радиаторите,защото за да се наложи да я правя тази процедура трябва щом ще ме няма няколко дена да оставя отворени и прозорците на стаите за да ги чакам да замръзнат.Аз не бих ги оставил отворени точно зимата.
А в темата става дума за РС който ще е в подпокривното пространство,където е доста студено и има опасност от замръзване.
bulhomes2 - майстор
Нещо не си ме разбрал май. Защо се налага да го слагаш в подпокривното, а не в някоя от стаите на последния етаж?
gomes_ - напреднал
bulhomes2 написа:
Нещо не си ме разбрал май. Защо се налага да го слагаш в подпокривното, а не в някоя от стаите на последния етаж?
Колега до скоро бях в ремонт.Скоро приключих и не ми се иска пак да къртя.Тръбите съм ги пуснал зад гипс картона още лятото по време на ремонта и ги отведох до подпокривното пространство с цел ако някога реша да правя отворена система да ги ползвам.Но не предполагах че зимата там ще се окаже толкова студено.
bulhomes2 - майстор
Ти си знаеш. Опитах се да ти помогна.

Тема "Въпрос за отворен циркулиращ РС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: