Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lov - майстор
ivanovrg написа:
"всички стени да са облепени с ал. фолио"

и най вероятно няма WiFi и GSM
Искаш ли да си направиш един експеримент.
Вземи телефона на жена си и ли на някоя приятелка щото не знам да ли си женен. И го захлупи в една метална тенджера и пробвай да му звъннеш и после напиши какво се получава.
hidrazin - майстор
Получава се " Няма връзка с този номер! " - какво по-хубаво от това! :banned:
zimel - специалист
Явно фолиото играе роля на отражател и под тапетите няма да върши работа, а и, около прозорците ще имаш връзка с мобилните оператори.

Много ми е интересно , как е налепил фолиото, за да бъде естетично :?
ivanovrg - специалист
lov написа:
Искаш ли да си направиш един експеримент.
Вземи телефона на жена си и ли на някоя приятелка щото не знам да ли си женен. И го захлупи в една метална тенджера и пробвай да му звъннеш и после напиши какво се получава.
когато работех в УК в коридорите на болниците и на някои стаи се слагаха едни кафяви листи гипсокартон
първия път много се изненадах от тежестта
казаха че са с олово

явно така си решават проблема с GSM-ите
екранират кабинетите от към коридора
слагаха такива и на рентгена
lov - майстор
То ако е тънко от типа на домакинското след добро разглаждане с четка или нещо подобно ще повтаря структурата на мазилката. проблема му ще е че първо трябва да ползва някакво друго лепило но не и такова на водна основа или друг растворител защото няма да има на къде да се изпарява. Отделно стените няма да дишат и ще се задържа влагата в тях и вообще много въпроси. Относно лъчевото отопление и у нас се продаваха а може би и сега ги има такива отоплители. Преди някъде 25 години отоплявах цял апартамент с такива печки.Всъщност останала ми е една монтирана и ако някой се интересува може и да я снимам. И да наистина е топло когато си срещу нея но излезеш ли от посоката на излъчване си е студено. И понеже всяка стая си беше с по една такава все пак в цялото жилище имаше комфорт.
Та на идеята с кварцовата лампа може би ще свърши работа на такива помещения дето се ползват изключително рядко.

п.п. Видях че сме писали заедно. Оловни листове се ползва само при много голяма радиация. Това което съм учил по букварите е че се ползва бариева мазилка за маломошни ренгенови апарати. А за екранирането на GSM не е нужно даже да имаме плътен екран. Достатъчна е дори ситна мрежа с диаметърна отворите по малък от дължината на излъчване на предавателя. Погледни стъклото на една микровлнова фурна Там честота е 2150MHz и виж какви са отворочетата на мрежата. Тази честота на печката всъщност е малко по висока от горния диапазон на операторите.
Последна промяна от lov на чет фев 16, 2012 10:43 pm, променено общо 1 път.
zimel - специалист
Добре де , ама оловото какво общо има с темата, то се ползва за други цели?.
ivanovrg - специалист
екранира както и фолиото ще екранира стаята
zimel - специалист
Оловното фолио се използва за намаляване на гама лъчението , най често около рентгенова апаратура, а ако искаш да си направиш от стаята фарадеев кафез може да използваш и друг електропроводим метал.

Мисля , че оловото и фарадеевия кафез нямат нищо общо с отоплението с инфрачервени лъчи.
hidrazin - майстор
ivanovrg написа:
екранира както и фолиото ще екранира стаята
То оловото екранира ама други работи, като алфа излъчване от полоний 210 например. :weedman:
А алуминиевото фоло го е ползвал да отразява (не да екранира) инфраред излъчването от ламбата и да му е топло отвсякъде.Ако си в студена стая и пуснеш такава лампа или отоплител ще усещаш топлина само от страната, която е към отоплителя - другата ти страна ще е студена.Другите лъчи, които не поемаш с тялото ги губиш ( почти ) защото те загряват предметите до които стигнат.Явно целта му е била да отрази тези загубени лъчи и след отразяване те пак да достигнат до него.
Та в този смисъл фолиото трябва да е чисто и блестящо.Не само боядисването му, но и силното замърсяване ще влошат рязко отражателната му повърхност.
За този тип излъчване важат правилата на обикновената оптика грубо казано.
И както виждам кислородния колега ме е изпреварил.
ivanovrg - специалист
споменах за оловото понеже колегата ме е цитирал
че няма да има WiFi и GSM

мисля че дори и да не се вижда фолиото пак ще върши работа
може по малко но ще отразява лъчите

има такъв гипсокартон със залепено фолио на гърба
слага се на външни стени

Тема "Отопление с инфра червени лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: