• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
saraneron - специалист
mono solar energy china

Min. Order: 10 PiecesFOB Price: US $0.5-0.7 / Watt

1).190w solar energy
2).pv panels 5 years warranty
3). 25 years lifespan solar cells
4). TUV,IEC,CE,ROHS...
Brand Name: Yingde solar panels
Не се сещам колко могат да са цените тук ............дай пример за цена 0,50$ за ват, да видим колко е според нашия пазар
Christo - майстор
Мислех, че обсъждаме по същество. Радиоинженер съм. С 31 години трудов стаж..... Според теб не може да се загряват реотани с прав(постоянен) ток, така ли? КПД-то по принцип се мери при определени условия. Топлообменът зависи от разликите в температурите. Като са еднакви, няма топлообмен. Би ли казал какво му е специалното на кабела за фотоволтаиците. По принцип параметрите на фотоволтаиците се дават за определена стандартизирана величина на слънчевото греене, за да има база за сравнение. Генерираното напрежение зависи и от товара. Сметката за 220V е груба но по принцип вярна. Направена е за панела, който колегата saraneron е дал. Като спадне интензивността на греенето, ще спадне напрежението и от там мощността, отдавана в нагревателя. Важното е при максимално слънчево греене да не се претоварва нагревателя. Това определя максималния брой последователно свързани панели. Загубите по кабелите са на порядъци по-малки от загубите в тръбите и са пренебрежимо малки. Като гледам как бурно реагираш, или продаваш, или монтираш слънчеви панели, или и двете.......Няма лошо :) В момента и двете технологии се състезават, и за двете има място под слънцето. Мачът за сега е приблизително равен. Бъдещето ще покаже кой ще се наложи. Нямам лична никаква слънчева инсталация. Имам наблюдения от такива на приятели. Всеки проект започва с икономическа обосновка. За еднофамилно жилище проектът на слънчева инсталация "изгърмява" още на този етап. Не на последно място и заради това, че по пътя от Китай до тук нещата минават през ръцете на няколко мошета и всеки умножава по 3,14. Поздрави и успех!....И нищо лично
saraneron - специалист
За фотоволтаиците въпроса е още по-зле. Там първо имате около 15% (осреднен процент) ефективност за да преобразувате слънчевата енергия в ток и след това допълнително имате загуби по инвертори, кабели, акумулатори и да не говорим, че ако искате да правите още едно преобразуване на енергията от електрическа към топлинна пак се получават допълнителни загуби.

Не случайно са два вида панели - такива за ток и такива за топлина. Има защо :)[/quote]

Какво му е по-зле......15% Какво значение тук има КПД освен място за монтаж.На вакумните е 0-50 %на селективните 0-70%.... Калкулирай една топлинна инсталация с вакумни или плоски селективни панели колко ВАТ/ЛЕВ идва и тогава ще говорим отново! Това го е писал колега от форума:Слънчев колектор - селективен, BOSCH 2,37m2 - 4 бр, помпи, момпи и всичко друго необходимо за да се включат кум буферен съд с цел подпомагане на отоплението и добиване на топла вода/явно е, че ще е в излишък/ - 7500 лв.
piron45 - майстор
Фотоволтаика вярно е още с ниско КПД, но ако се ползва директно с нагревател не му трябва нищо друго освен кабели за връзка.Виждал съм китайците да предлагат фотоволтаик на руло на метър. Може да се залепи на повърхност по желание и да си го свържеш. Та си мисля че вероятно може да се залепи върху слънчев панел за вода и така да се получи комби. Хем фотоволтаика ще се охлажда, хем ще има и топла вода, с което КПД-то ще се вдигне. Само не съм ги питал още на какви цени ги продават.
VLADO66 - майстор
То и фирми зa битумни кeрeмиди прeдлaгaт фотоволтaични покрития.
syncho - майстор
Christo да прав си, че съм и монтажник и търговец, но и на двата вида системи, така че нямам предпочитания към едната или другата. Просто се опитвам да обясня, че няма смисъл да си возиш децата на детска градина с камаза, а да караш пясък и цимент с мини-то на жената. Ама явно хората са на друго мнение тук в България...
saraneron - специалист
Една оферта от днес за 2 киловата панели ,моно 10 броя или поли 8 броя: mono 200w solar panel (1320x992x35mm, TUV & CE cerificate)

Quantity: 10pcs

Price : US$0.99/Watt CIF Burgas port, Bulgaria

Price validity: 15 days from May.21

Payment term: TT 100% deposit before delivery

Delivery term: 7-14 days after confirming PI

Item: mono 250w solar panel (1640x992x40mm, TUV & CE cerificate)

Quantity: 8pcs

Price : US$0.98/Watt CIF Burgas port, Bulgaria

Price validity: 15 days from May.21

Payment term: TT 100% deposit before delivery

Delivery term: 7-14 days after confirming PI

Sailing schedule as follows,

Frequency: every Thursdays sailing ex Qingdao

T/T Burgas port: around 45 days , transit via Singapore
Проверил сам ,няма мито за соларни панели,има ДДС 20% !На тази фирма офетата започваше от 0.80$/ват
Последна промяна от saraneron на пон май 21, 2012 6:52 pm, променено общо 2 пъти.
8180 - майстор
Ако нещо не греша, това нещо си избива доставната цена от заместена ел.енергия оптимистично за три години. Ако не се скапе и се добива и усвоява цялата номинална мощност, средно по 8 часа дневно.
kalin72 - майстор
Днес си писах с една кака от Китай по повод тези панели, и тя излезе със становището, че за 3 кВт нагревател са ми нужни 12 кВт панели...никъде в нет-а не намерих информация дали това е така и защо...
Какво мислите вие?
estqwerty - специалист
аз си мисля че за 3кв нагревател ти трябват 3 кв панели. вярно се достигат само пиково в перфектни условия само през определена част от деня но и през останалото време ще си бачка - колко часа трябва да работи този нагревател за да ти стопли водата?
и 1кв източник да закачиш на 3кв товар ще си го изгори няма да ги пусне да отидат някъде на друго място.
разбира се имам правото да греша :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Фотоволтаичен/селективен панел подпомагане на отопление-БГВ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: