Ако съм тръгнал от някъде и днес съм в София ( 0°С) и утре измина два пъти повече километри , на колко километра ще се намирам от София 

Ahmakov написа:Пак бъркаш. Ако днес /10С/ е 3С по студено от вчера /13С/ и ако утре е два пъти по студено, сравнено с вчера /13С/, ще е 7С, а не 4С.
abc написа:
Ако днес е 0'С, а утре е два пъти по-студено, колко ще бъде утре?
Тани написа:Ако съм тръгнал от някъде и днес съм в София ( 0°С) и утре измина два пъти повече километри , на колко километра ще се намирам
Ahmakov написа:Но тук имаш стойности за вчера и днес. Когато за вчера не е посочено се подразбира общоприетата температура за топло 22С.А ако
abc написа:
Ако днес е 50'С, а утре е два пъти по-студено, колко ще бъде утре?
Ahmakov написа: По аналогия - атмосферното налягане ще се понижи, означава, по ниско от нормалното, а не от вчерашното.А, ако днес атмосферното налягане е високо , а утре е по-ниско , но все пак е по-високо от нормалното , то налягането повишило ли се е, или се е понижило
Тани написа: Ахмаков, ако вчера е било 12°С, а днес е 10°С и утре е два пъти по-студено ...В случая сравняваш днес с вчера и два пъти по студено за утре, е логично да е спрямо вчера, след като не е уточнено друго.
abc написа: Ако днес е 0'С, а утре е два пъти по-студено, колко ще бъде утре?Тук сравняваш спрямо общоприето за топло 22С, а не спрямо вчера.
abc написа: Ако днес е 50'С, а утре е два пъти по-студено, колко ще бъде утре?
Тани написа:А, ако днес атмосферното налягане е високо , а утре е по-ниско , но все пак е по-високо от нормалното , то налягането повишило ли се е, или се е понижилоСъщо така какъв ли ще е отговора на задачата:
Тани написа:Иванчо е тръгнал от някъде и днес е в София ( 0°С) и утре е изминал два пъти повече километри , на колко километра ще се намираПП А ако така ти е по-лесно за интерпретации :
Тани написа:Иванчо е тръгнал от някъде и днес е минал през София ( 22°С) и се намира на 10км след София (10°С) утре ще измине два пъти повече километри , на колко километра ще се намира
abc написа: Не търсим някакво пропорционално нарастване с 2 и повече отправни точки. 2 пъти повече от 1 кг са 2 кг., а 2 пъти по-малко е половин килоКилограмите ти в примера не са килограми след 273-тия килограм , нали
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: