Най - вълнуващия въпрос зимно време.
toffifee77 - напреднал
Защо като си пусни човек темичка, винаги се збозява и всеки пише за щяло и не щяло. Къде е темата за пелетна камина, къде са цените на дървата. Поне за цените на пелетите пишете, и къде има читави във Варна. Като няма те идеи не пишете глупости. Днес поръчах MCZ-та :):):)
nnikbg - специалист
toffifee77 написа:
Защо като си пусни човек темичка, винаги се збозява и всеки пише за щяло и не щяло. Къде е темата за пелетна камина, къде са цените на дървата. Поне за цените на пелетите пишете, и къде има читави във Варна. Като няма те идеи не пишете глупости. Днес поръчах MCZ-та :):):)
От лично наблюдение във Варна има само украински -455лв/т и някакви псевдо австрйски 490 лв/т.
Има ги в Баумакс,
Корона М до Възраждане 4
и до басейна на Стадион Варна (Юрий Гагарин)

за качество не знам но цената е трепач. :-D :-D
toffifee77 - напреднал
На топливо има пелети на Велинград. Някой да е вземал от тях.
Здравейте,
Близо съм до Гърция и дърва под 75-80 лв. вече са кът. Това е една от причините да мина от дърва на пелети.
Имам и друга мотивация, но не е причина да пиша във форума.
Може отговора на това, което ме интересува да го има някъде, но рових доста и не открих подходящия за мен.
Накратко - има пиролизен котел ЛИНГ 25 и от тази зима ще го пробвам с пелетна горелка Waterland. Котела е в приземен етаж, но отоплявания етаж е 3 етажа нагоре/системата е затворена/. Няма проблем със загубите - има изолация на тръбите и през годините котела се справяше добре. На етажа имам и Дакон РТЕ 8М, но много рядко е ползван и основно, когато пиролизния не е работил, като съм затварял крановете за да се върти водата само на етажа. Сега въпроса е дали да свържа проточния котел в обща схема с котела на твърдо гориво за да помага ако е необходимо /мисля че ще е нужно вечер/? Как е по удачно да се свърже - последователно или паралелно и по възможност да управлението да се автоматизира с наличното, без да се налага всеки път да се въртят кранове.
syncho - майстор
От сега да ти кажа да очакваш сравнително голям разход на пелети с този котел и горелка. Тези котли не са проектирани за пелети и ще береш ядове... По-добре не разваляй котела.
kalin72 - майстор
Не разбирам манията да се минава на пелети, след като те имат само един плюс - пълна автоматизация на процеса...
filmatoplo - майстор
:) Абе има няколко плюса в пелетите , и само един минус -цената :wink: .
toffifee77 - напреднал
Днес пристигна MCZ-та. Като изработка бих казал че е много добра. Ще минат няколко дена докато я закача и пусна. Скоро ще има отзиви.
toffifee77 - напреднал
Да се похваля. Камината е вече монтирана и работи. Доста по тиха е от колкото очаквах. Всичко сама прави :) За сега инвестицията ми харесва, да видим как ще е разхода. Ето и снимки.

Прикачен файл

Picture 003.jpg
Picture 003.jpg (46.42 KиБ) Видяна 3806 пъти

Прикачен файл

Picture 001.jpg
Picture 001.jpg (49.76 KиБ) Видяна 3806 пъти
filmatoplo - майстор
=D> Честито за придобивката , някога и мен ще ме пати това :wink: .Ама това не е Докеса.

Тема "От дърва на пелети." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: