Айде сега качи помпа 7 на червената тръба , като преди нея поставиш пак трипътен смесителен вентил с връзка към синята тръба надолу
.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
69 мнения в "Възможен ли е този вариант"
bigdragon
- майстор
Прикачен файл:
Presentation2.jpg (32.21 KиБ) Видяна 3225 пъти
2.Трипътният вентил в кръга с радиаторите ще осигурява постоянна температура на флуида, по-ниска от тази в буфера. Независимо от температурата в буфера, която е добре да е максималната, позволяваща системата котел-буфер. По този начин постигаш максимален топлинен капацитет на буфера.
3.Моето предложение в схемата ще осигури възможност отоплението на радиаторите да тръгне, веднага след достигане на температура от котела, а не след зареждане на горната част на буфера. Печелят се 20...30 минути отопление в първоначалният момент...
ПП Жорката много бързо щрака по клавишите.
Да възможно е, това е предложението на filmatoplo.
filmatoplo
- майстор
Двете схеми са верни , на Жорката е с 4тръбен буфер .
Фло
- специалист
Като гледам накъде отива по сложност тази схема,ми се струва,че трябва да и се повери управлението на обучено куче от руската космическа програма и да се назначат двама милиционери да хранят кучето.Чудя се как се дават препоръки за нещо ,на което нито е изчислен работния обем,нито се знае мощността на топлообменниците,за да работи като източник на енергия. Този буфер, така свързан с термо глави и прочие/главите в тоя случай са без рамена,по аналогия от стария виц/аз бих нарекъл топлинен демфер или нещо,дето няма да позволи затопляне на радиаторите ,ама както и да е.Това си е мое мнениеза разведряване ,не ангажирам никого с него.
jorkataG
- специалист
Според мен може би най-напред е важно да се уточни схемата-начина на свързване и към този етап къде е разликата в схемата ако е /както сега/ с един радиатор или с три.
Подробностите от типа на обем на буферен съд, мощност на камината и радиаторите, лира евентулно размер на тръби и т. н. не ме занимават.
По скоро ми се иска да намеря оптимална схема, за да променя сега съществуващата система в къщи.
Сегашната ми схема е абсолютно проста /моето първо творение/ и миналата зима при - 29 градуса успяваше да държи + 19 в стаите с радиатори.
затова и не навлизам чак в такива подробности за сега това че съм си я правил сам обаче не ме причислява към майсторите и затова питам и се опитвам да науча нещо от съфорумците.
Така или иначе ще продължа да питам за нещата които не са ми ясни.
Понятно ми е как се смятат мощностите на радиаторите които са ми необходимии мощноста на камина/котел които са ми необходими също ми е понятна само че не ми е ясно как се определя обема на тоя буфер и неговата евентуална топлинна мощност дали би следвало да се включи към сбора от мощности на радиаторите за да се търси и евентуален топлоизточник
тоест радиатори и лира общ сбор примерно 12КВ + резерва от още 2 КВ /няма да има бойлер/ стават 14 КВ мощност на водната риза та питам аз трябва ли да мисля и мощност за буфера евентуално или не.
Подробностите от типа на обем на буферен съд, мощност на камината и радиаторите, лира евентулно размер на тръби и т. н. не ме занимават.
По скоро ми се иска да намеря оптимална схема, за да променя сега съществуващата система в къщи.
Сегашната ми схема е абсолютно проста /моето първо творение/ и миналата зима при - 29 градуса успяваше да държи + 19 в стаите с радиатори.
затова и не навлизам чак в такива подробности за сега това че съм си я правил сам обаче не ме причислява към майсторите и затова питам и се опитвам да науча нещо от съфорумците.
Така или иначе ще продължа да питам за нещата които не са ми ясни.
Понятно ми е как се смятат мощностите на радиаторите които са ми необходимии мощноста на камина/котел които са ми необходими също ми е понятна само че не ми е ясно как се определя обема на тоя буфер и неговата евентуална топлинна мощност дали би следвало да се включи към сбора от мощности на радиаторите за да се търси и евентуален топлоизточник
тоест радиатори и лира общ сбор примерно 12КВ + резерва от още 2 КВ /няма да има бойлер/ стават 14 КВ мощност на водната риза та питам аз трябва ли да мисля и мощност за буфера евентуално или не.
Фло
- специалист
jorkataG написа: само че не ми е ясно как се определя обема на тоя буфер и неговата евентуална топлинна мощностПри липса на графици обемът на резервоарите акумулатори (V) в m3 за населените места се определя по формулата:
1,16.В.QСР.ГВ
V = ------------------------------, (1)
(тита r - тита с).1000
където:
В е коефициент; В = 4 - 6;
Q СР.ГВ - средночасовият разход на топлина за ГВБН за денонощие с най-голямо потребление, W;
тита r - температурата на водата, постъпваща в инсталацията; когато няма данни, тя се приема + 55 °С;
тита с - температурата на студената вода; когато няма данни, тя се приема + 10 °С.
Наздраве и си сметкай
Тема "Възможен ли е този вариант" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература