Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ibogdanov - специалист
lov написа:
Отговора е много елементарен. С водичката уплътненията нямат проблем но с антифриза или каквато и да е друга течност почват да се гърчат и тва е. Дори тефлонови правих и пак ядове е по малко пуска ама. Даже на снимката от темата дето ти пратих се вижда белия тефлон.
Ей бога ми занимавам се със солари от как се помня но вдигнах ръце с антифриза.
направи това което съм показал само сложи два щуцера с кранчета и едно прозрачно мъркуче да виждаш до къде си напълнил. И после надувай с въздух разширителя. Трябва да работи и така.
неприложимо е при мен. инсталацията е по друг начин
но идеята е ясна
filmatoplo - майстор
Незамръзващите течности каквито и гликоли да са -скапват калчищните съединения , за 2 години протича нейде .Сега тествам лепила , да видим те колко ще изкарат.
lov - майстор
А тва с кълчищата го минах. Не ми се рискуваше с лепилата въпреки че имам под ръка няколко вида. Тефлонова лента и термоустойчив силикон. До сега няколко години тестове не ме е издънило а и като се наложи с пръсти си го развиваш.

ibogdanov Трябваше да прочета от ново и до колкото разбирам имаш само една серпентина за панелите и камината.
ibogdanov - специалист
lov написа:
А тва с кълчищата го минах. Не ми се рискуваше с лепилата въпреки че имам под ръка няколко вида. Тефлонова лента и термоустойчив силикон. До сега няколко години тестове не ме е издънило а и като се наложи с пръсти си го развиваш.

ibogdanov Трябваше да прочета от ново и до колкото разбирам имаш само една серпентина за панелите и камината.
да, бойлера е вързан малко странно. пълни се от горе през тройника. не знам как точно става но е факт.
пр мен именно кълчищата издъниха нещата на третата година. сега пак съм ги сложил, но са намазани с неква гадост за херметизиране.
Това със силикона е идея, ще взема да намажа обилно да видим...
bigdragon - майстор
От всички пачи (манджи) които съм пробвал за уплътнение моят фаворит е това:
Изображение
ibogdanov - специалист
bigdragon написа:
От всички пачи (манджи) които съм пробвал за уплътнение моят фаворит е това:
Изображение
бах мааа..та това пък какво е ??? лепило на локтайт ?? от къде може да се купи и какви пари е
filmatoplo - майстор
Уважавам на всеки мнението , но аз тоя конец не го любя :wink: .
bigdragon - майстор
filmatoplo написа:
Уважавам на всеки мнението , но аз тоя конец не го любя :wink: .
Дай малко повече аргументи?
Аз си мисля, че само цената не е добра за нас...

При мен са се изпробвали професионално всички предложения на loctite и Wuerth за уплътняване и фиксиране на резби по водни, горивни, маслени и газови тръбопроводи. Този конец е най-универсален от гледна точка на флуида и състоянието на резбовото съединение. Нямам спомен някъде да се е компрометирал.

От анаеробните лепилата също съм доволен, особено от loctite577, но те имат отворено време за работа и време за втвърдяване (съхнене), което те вкарва във времева рамка при монтажа и запълването на системата.

ПП Прозвуча като реклама на въпросната фирма, но аз съм клиент, а не продавач. Горното мнение е на монтьорите, работещи с тези продукти...
lov - майстор
Правих едно парно на тъщата миналия месец и взех от същия конец. Никак не ми хареса как се работи с него. Много усукан и като почнеш да навиваш няма как да стане малко по равномерно по витките. От някъде ми бяха отвили някакъв даже си мисля че споменаха че бил български. Направо кеф да бачкаш. Иначе на тоя за да съм си спокоен пак си му турях силиконец за страх.
Да не слизам да видя какъв е локтайта дето го имам но една капка ацетон в края на сглобката го втвърдява почти на момента. Открих го по трудния начин а и не гарантирам че става с всичките им лепила. Трябваше да уплътня едно резбово съединение за много високо налягане. Минимална хлабина и преди това обезмаслих с ацетон. Уж забърсах но докато навих половината от резбата и стегна. Не знам но действа като катализатор. Събирам забърсвам излишното лепило и една капка в края и след 10-15 минути камък.

Тема "Странен проблем след смяна на антифриза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: