Добре де какво ще е необходимо? Дай линк ако можеш да видим и цените.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
diss
- специалист
41 мнения в "Термовентил (клапан) преди (след) бойлер"
stanetzz
- специалист
За варианта с вентил и термозадвижка- ето фактурката от БгТерм с цените на вентила и задвижката. ( наложи се впоследствие да ми сменят термо задвижката с нормално затворена, която е на цената на NO от фактурата) .
Цената на термостата беше 15-18лв.
Значи общо към 80лв.
Цената на термостата беше 15-18лв.
Значи общо към 80лв.
Прикачен файл
P1020331 [800x600] (2).JPG (56.04 KиБ) Видяна 6249 пъти
filmatoplo
- майстор
Професионално това се практикува-вентил с ел задвижка , или със зонална помпа . 

mityom
- специалист
а не е ли много консумацията на задвижката на моята пише <0.70А като го сметна и става около 170W около 6лв/м което според мен си е много и икономията ми отива в EVN или се бъркам
даите отзиви каква консумация имат вашите и дали съмсе минал с покупката или всички са толкова мощни
даите отзиви каква консумация имат вашите и дали съмсе минал с покупката или всички са толкова мощни
mityom
- специалист
не съм объркал, нулите са така, но тази консумация била моментна, инче си прав около 3w излиза. Абе и аз се зачудих в началото, ама викам за да са го писали значи е така,направих справка с хониуел и там така ама след това пада на 0.014А иначе моята задвижка е industrie technik SE1C230 като продавача ми я предложи за много добра мисля около 42лв
hakama
- специалист
Привет,
Имам въпрос - какъв термоклапан мога да сложа като застраховка, ако случайно спре помпата (или се забрави да се включи, имаше два случая) или се появи въздушен джоб?
Понеже системата е отворена - клапан за налягане няма да свърши работа.
Къде трябва да се монтира? На мястото на "автоматичния" обезвъздушител (до него)?
Сега предстои заваряване на водната риза (пукнатина) и може да се направи този ъпгрейд (днес, утре).
На едно място ми казаха цена 120лв
Имам въпрос - какъв термоклапан мога да сложа като застраховка, ако случайно спре помпата (или се забрави да се включи, имаше два случая) или се появи въздушен джоб?
Понеже системата е отворена - клапан за налягане няма да свърши работа.
Къде трябва да се монтира? На мястото на "автоматичния" обезвъздушител (до него)?
Сега предстои заваряване на водната риза (пукнатина) и може да се направи този ъпгрейд (днес, утре).
На едно място ми казаха цена 120лв

crez
- майстор
Ето това реле аз използам http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... CCoQ9QEwBA върши ми перфектна работа, управлява помпата. Настроено е на около 40-45 гр. включва я при достигане на тази температура на изходната (горещата) тръба от ризата и я изключва при падане под тази температура. Така запазвам водата в бойлера. Евтино е, монтажа е прост, прекъсваш "0" на помпата и включваш Н.О контакт на релето във веригата, това е. Дъното на релето е метално и провежда температурата до термоконтакта, монтира се върху тръбата с пружината която му е в комплекта.
andy_forresite
- майстор
filmatoplo написа:Има и вентили които се командват от термоглава с изнесен капилярен сензор , Херц имат такива.Имам термостатична глава Herz (1 7421 00) с изнесен сензор. Регулира се от 40 до 70°. Разполагам и с трипътен термостатичен вентил Herz.
Главата се завива отгоре. Синя капачка на вентила. Означавам този изход на вентила с № 1.
Постоянно отворена е хоризонталната част, като пътят на водата е отляво надясно - по стрелката. Означавам с 2 и 3.
Когато достигне градусите, затваря изхода надясно и отваря изхода надолу - стрелката надолу. Този изход идва под № 4.
Системата ми е двутръбна - топлата вода върви по горната тръба, а охладената по долната. Двете тръби минават под бойлера. Чета за някакъв байпас и не мога да разбера дали може без него в моя случай.
Досега не съм имал работа с ОВК проблематика както и с термост. вентили. Ако някой ми даде тези джиджавки в ръцете и каже "сложи ми ги нищо че не знаеш как", ще се почеша където не ме сърби и ще го направя така:
Изхода 4 надолу от вентила го завивам на изхода на бойлера (главата застава хоризонтално и удобно да се връцка).
Изход № 2 свързвам с връщащата тръба.
Изход № 3 го затапвам

Даже ако го сложа на входа на серпентината вместо на изхода, тъкмо ще мога да сложа автоматичен обезвъздушител

Тема "Термовентил (клапан) преди (след) бойлер" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература