Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sreshtu - специалист
Търся просто добри варианти. VIESSMANN ми е мнооого скъп но, както в повечето брошури получаваш цена чак като се обадиш. Котела беше с мощност 1,9/19kw. На мое място не би ли се обадил да разбереш цената на котела? А между другото цената на BAXI едноконтурния 2,2/12kw беше в порядъка на 2130-2180лв. без ДДС, днес звънях нямат го в наличност и не е проблем да се достави. Утре ще дам по-подробна информация за този котел защото ще отида на място с мнооого въпроси.
Tachbg - помощник
sreshtu написа:
Търся просто добри варианти. VIESSMANN ми е мнооого скъп но, както в повечето брошури получаваш цена чак като се обадиш. Котела беше с мощност 1,9/19kw. На мое място не би ли се обадил да разбереш цената на котела? А между другото цената на BAXI едноконтурния 2,2/12kw беше в порядъка на 2130-2180лв. без ДДС, днес звънях нямат го в наличност и не е проблем да се достави. Утре ще дам по-подробна информация за този котел защото ще отида на място с мнооого въпроси.
Съгласен съм , трябва да се търси найй доброто за парите който има човек. При мен имам около 12-15 кW консумирана мах мощност за отопление. Като пусна и топлата вода за консумация и ще ми е нужна още мощност , а котела BAXI DUO 1.24 има 24-26 кW max такава. тоест имам и малко в запас. А цената ми идва към 2062лв. със комина и контролното устройство.
sreshtu - специалист
При мен за отопление при мнооого груби сметки ще са ми нужни не повече от 8kw. така че имам в запас още 50%. Котлите работят или в режим отопление или за производство на БВГ. Котел който има максимална мощност под 20kw не може да произвежда БВГ, това са минималните изисквания за производство на БВГ. Котлите работят в с приоритет за топлата вода, ще рече че докато се къпеш няма да имаш отопление. Ако тръбния ти път от котела до чешмата е повече от 4 метра двуконтурния котел има по големи загуби отколкото полза за да измиеш 1 чиния например. При двуконтурния когато се ползва през лятото като проточен бойлер горелката се включва и изключва постоянно което все пак си е амортизация (няма нищо вечно). Моя съвет е ако имаш място за бойлер по-добре си вземи едноконтурен с бойлер с една или ако имаш възможност за солар с 2 серпентини, стига инсталацията да ти го позволява. Като се има в предвид опита ни в многофункционалните неща (телефон с фотоапарат,Швейцарско ножче и т.н.) по-добре е да си вземеш нещо което е само и единствено за една работа и е най-доброто за тази работа и за парите които можеш да отделиш. Последното си е мое лично мнение което е напълно възможно да не се припокрива с голяма част от другите хора във форума.
За котела на BAXI едноконтурния от 2,2 до 12kw: нямам никакви забележки. Остава само да се провери дали може да се монтира соларен модул към самия котел за управлението на солара през котела. Това не е болка за умиране защото от управлението си задаваш часова зона за температурата на топлата вода и в бойлера и ако нямаш нужната температура когато си му задал котела доподгрява водата. Това струва допълнителни 20лв. за датчика който е в бойлера (който така или иначе трябва да се сложи). Има избор на управления жични и безжични, седмични програматори които са модулиращи и от тях се задава кога,къде и колко. Да ви кажа имат си всички глезотийки които и скъпите марки предлагат само дето е на много по приемлива цена.
sreshtu - специалист
Какво е това при газовия котел:КПД 30% Pn -107,8%
Tachbg - помощник
Ще видим какво ще се получи накрая , като запаля котела след 7-8.Януари . Ще докладвам после :o
sreshtu - специалист
Ще ти е топло и евтино. Пиши колко ти е разхода на газ за отоплението на цялото жилище и колко градуса поддържаш, какви са ти настройките абе общо взето като цяло какви са ти впечатленията.
Tachbg - помощник
Здравейте форумисти,
Ееее голям кеф е като видиш новият котел да запали за първи път =D>
като двигател на космически кораб е . :supz: Буффф и хаидее огъня започва да властва . :rolleyes:
Само се надявам че консумацията му няма да е като на совалката. :-D
И сега малко инфо:
-голяма хамалогия е да комбинираш продавач на котел от София, Инсталатор/техници на котела от Ямбол, Инсталиране на топло система от Ерато Бургас и Подаване на газ и тръба от Овергаз Бургас. А да имаше и някакъв надзор за фази, нули и т.н. връзки. Въобще , много люде се извървяха.
И така резултат е запалване на котел BAXI LUNA COMPACT 24HT(май така се казваше), промяна на темп. в помещенията за 40мин със 4-5С.
И така плащанията са (горе долу):
-Изграждане и детаили по отопл. система - 3400лв(61 глидера "BG",2 лири и термоглави HERZ Мini, тръба HERZ 16мм около 160mtrs)
-Котел - 2061лв (със комина и контролера) бяха на промоция иначе ,цена около 2500лв.
-Документи от Овергаз 88лв ( промоция вместо 500лв)
-Разни печати и разрешителни около 90лв.
-Медна газ тръба 560лв

И така до тук - около 6190лв, и очкванията ми са големи и да видим какво ще се получи в следващите дни.
LazarGanev - "Велик майстор"
Айде честито и да е хайрлия. Каква е площта? Май към 67-68м2 беше?
sreshtu - специалист
Да ти е честито!!! Сега само нисък разход да имаш.
Tachbg - помощник
LazarGanev написа:
Айде честито и да е хайрлия. Каква е площта? Май към 67-68м2 беше?
Ще информирам за разходите , ама 6те видим кога ще стане , тъй като заминавам за известно време навън.

А иначе площа е около 60-64 м2 реална(по нот.акт 95м2). Със изолация : на тавана 2см фибран, на стените (3 от тях) със стириупор(уж със графит) 6 см, на прозорците 36мм 2но стъкло , външното е от 4S (четирисезонно) стъкло , 5 камерна дограма.
Дано да съм успешен.

Лазаре , ти какво ще кажеш?Дали ще съм?

Тема "Изграждане на газ отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: