Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
LazarGanev написа:
Да, има изискване и се спазва. Как се контролира ли - горелка можеш да си купиш, но за да важи гаранцията се попълва протокол за пуск, в който се описва на какъв котел се монтира и единия от трите екземпляра отива в Ерато. Тоест - ако не се монтира на котел от списъка, Ерато не се наема да гарантира какъв ще е резултата.
Гаранция за резултата или гаранция на изделието :? Защото след като продават едно изделие като самостоятелно те са задължени да поемат гаранция на него,а това къде човек иска да го сложи е отделен въпрос.
filmatoplo - майстор
В Бургас има 2 по големи дистрибутора на Ерато , еми от глупостите им (те му викат -политика на фирмата) ми се гади , пълни с евтини номера от този род .Като си купуваш котел , ти казват -ние трябва да ти го монтираме за да важи гаранция , като ти продават Атмос ти казват купи и смесителен вентил за да важи гаранция :lol: , като ги питам този вентил къде се монтира и мънкат :lol: .
Krelion - специалист
puhi4a написа:
това го прочетох и знам че няма да е по евтино но ми омразна да качвам въглища до втория етаж и после обратно надолу сгур четох че горелките на ерато дават от 2-7 кг. на час това дали е вярно не знам
Не само ,няма да е по-евтино,а ще е доста по-скъпо и пак ще влачиш по 40-50кг нагоре на ден.Ще чистиш горелката на 12ч и ще изхвърляш неизгорели и искрящи пелети.Ще правиш проби с различни пелети и на края ще стигнеш до румънско-австрийските/ в момента над 500лв/тон/.Ако те влече ще станеш специалист по горелките,ще пренастройваш/време на изгаряне,време на подаване и т.н./......и тя зимата свършила :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
VLADO66 написа:
Гаранция за резултата или гаранция на изделието :? Защото след като продават едно изделие като самостоятелно те са задължени да поемат гаранция на него,а това къде човек иска да го сложи е отделен въпрос.
Тук е приета политика подобна на тази на сериозните производители на газови котли - не е важно да се продаде на всяка цена изделие - важното е това изделие да си отиде на мястото и да върши работа, клиента да е доволен. За да се получи - трябва да се монтира от оторизирано лице, което е минало обучение, това лице да е поело ангажимента за поддръжката през целия гаранционен период, а и след него. Каква полза да се продават горелки и после клиентите да са недоволни и да пишат по форумите? Как може да бъде оставен клиента сам да се справя с настройки, да изучава устройство и т.н.?
Krelion е прав в горния пост, но забележете за кои марки са най-големите оплаквания - тези марки (да не ги споменавам), които продават като за световно, без да се търси обратна връзка. Бях писал и в друга тема - всяка горелка трябва да си има човек, който да отговаря за нея - ако той не се справя - клиента трябва да се обади на производителя/вносителя и той да вземе мерки - друг човек ли ще праща, той ли ще идва лично - няма значение, но горелката трябва да работи безпроблемно. По-долу прилагам откъс от гаранционната карта на Ерато, където пише, че гаранцията не важи ако горелката не се монтира на котел от изброените марки (на самоделка или незнайна марка). В този списък иначе влизат най-разпространените марки, с които са правени проби. Който иска да се сърди - по-добре предварително, отколкото след това, като си е дал парите на вятъра. Горелката не е самостоятелно изделие и ако се сложи на неподходящ котел - първо, че клиента няма да е доволен и ще обвинява горелката и производителя, второ може и да се повреди самата горелка, ако мястото където се монтира не е подходящо.
Филма, ти пък защо мрънкаш - имаш си фирма, това ти е занаята, спокойно можеш да преминеш обучението и да станеш сервиз и дистрибутор и да не се занимаваш с простотиите на този или оня дистрибутор.

Прикачен файл

Сервизи.jpg
filmatoplo - майстор
Така е по принцип Лазаре , но си познавам хората които четат евангелието като дявола , но ако се появи като в случая клиент който иска в заварено положение да си монтира пелетна горелка на различна марка котел от списъка на Ерато -какво правим , ще си купи нов котел ако иска.А още сервизите по горелки са много боси , и въобще не са това което трябва да бъдат , второ техника не отговаря ти горелката с какви пелети ще я мъчиш :wink: .Каквото и да говорим , нещата не са още на ниво в БГ. :)
Ама Филма аз говоря сервиза да си ти, не да разчиташ на някой друг. Второ - щом си познаваш клиентите (аз също гледам да опозная човека преди да му предложа котел или горелка) - то ще му предложиш горелка като за него - има клиенти, които ми заявяват още отначало, че не искат да слугуват на горелката и са съгласни да купуват само хубави пелети - за тях GP4. Има други, които обичат да се бъзикат с техниката, съгласни са да слугуват повечко на горелката, но да горят евтини пелети - за тях Грейко, Команд или нещо такова. Трети пък са съгласни да направят по-голяма първоначална инвестиция, но после да горят евтинко и без проблеми - ей ти Пелетерм :wink:
filmatoplo - майстор
Сега си дойдохме на думата -някой каза че ми е трудно да обяснявам :lol: .За това аз да съм техника съм замислил нещо догодина -тая зима нека се развиват още малко нещата , да видим кое ще се утвърди като качество .Но горе долу за сега тези горелки доминират като цена -качество :wink: .Мисля да се усъвършенствам около горелките ,Ватерланд,Фероли, Грейко, Ерато ,и някоя друга - като за целта трябва да ги имам във къщи , и да ги тествам .Преди да я монтирам на клиента -ще минава през мой стенд -да я подкарам със определен вид пелети , чак след това купуваме пелетите в по голямо количество -монтираме горелката на котела му вече и кеф :wink: .
VLADO66 - майстор
По-добре е да туриш стенда и горелките в едно бусче като Ерато и като ти звънне клиент палиш и тръгваш :-D
А бе няма как всяка бройка да мине през стенда ти, пък и няма смисъл - нали за това е обучението :wink:
filmatoplo - майстор
:) Като се смеем да се посмеем -ще имам у нас котле на пелети на което ще слагам пелетните горелки на клиентите за ден два за тест с техни пелети разбира се :lol: -така съм изкарал зимата. Сега сериозно -ще минава за 100% тест на спокойствие , и най важно за пасване с пелетите -няма да вися по мазетата .Така човека ще получи готов продукт -без да ми звъни посред нощ.

Тема "горелки на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: