Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vladtod - специалист
Увиваш я във вата с ал. фолио и няма да имаш проблем дори и над покрива !
infomar
И при мен е така и си тегли нормално - тръбите в стаята ми са около 2.5 метра и около 3 метра до топа на комина(под/над покривно разстояние). От някъде взима въздух. Ако "затвориш" "долната" печка, пак ли е така?

Изображение
VLADO66 - майстор
Метален комин без изолация през гредоред е равносилно на пожар.Ревизията за чистене се прави така че долния край на вратичката да съвпада с горния край на поцинкована кофа или тенекия с която ще чистиш.Целта е боклука да не пада отвисоко и да става тунтурлявица.
sitalko - напреднал
Мога да изолирам комина с вата,но проблема с дърпането остава.
VLADO66 не съм казвал,че е гредоред.Плоча си е,ще направя няколко снимки,за по-ясно.
Когато е затворена долната камина моята си бачка супер,но дръпнат ли чекмежето при мене започва да напушва.
Ще си направя нов комин,но не ми е много ясно ревизията как ще стане.
Както си показал твоята камина,комина се пада отстрани,а при моята комина ще е точно над камината.Заради това незнам как да направя ревизията.
VLADO66 - майстор
При старото строителство за всеки етаж се предвиждаше по един отдлен комин на всеки етаж,после се въведе сифонната система-по горе има постната схема на нея.Какъв тип ти е комина?
sitalko - напреднал
Прикачен файл:
270120131310.jpg
Прикачен файл:
270120131307.jpg
Прикачен файл:
270120131308.jpg
ето го комина,ето го и подпокривното
sitalko - напреднал
а иначе типа на комина е от 1 етаж до 3 етаж в едно общо,като долу на 1 етаж има ревизия
vladtod - специалист
Няма какво да се чудиш, отивай взимай ватата и увивай.https://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D ... tAb7pYDoAg
sitalko - напреднал
Това лесно мога да го направя,ама проблема с дърпането мислиш ли че ще отпадне?
vladtod - специалист
100 % на дядото комина е метален и докато не го уви с вата, комина беше котелното. Студения комин е като тапа!

Тема "проблем с комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: