filmatoplo написа:Къде ще ги размяташ тези 1 цол тръби в апартаментаИ на мене ми беше странно, но явно с такива разполага - може да ги има отнякъде човека в наличност![]()
,

filmatoplo написа:Къде ще ги размяташ тези 1 цол тръби в апартаментаИ на мене ми беше странно, но явно с такива разполага - може да ги има отнякъде човека в наличност![]()
,
filmatoplo написа:Ако радиаторите ти са с мощност до 2,5 киловата може с фи-16 след това фи-20 , за бойлера задължително фи-20 , но ако може да си позволиш фи-20 за всички по-добре .За захранване серпентината на бойлера помисли за клапан с ел задвижка контролиран от диференциален термпстатПредложи ми клапан и термостат
filmatoplo написа:Клапана се монтира на входа или изхода на серепентината на бойлера , управлява се с диф .термостат -единия сензор (който по принцип е обозначен за мерене в слънчев панел ) мери на изхода на котела , другия сензор мери температурата на водата в бойлера .Така значи взимам клапана и го свързвам на входа или изхода, термостата(този ли да взема http://www.water-technic.com/termoregul ... 92a-p1855/), трябва да вземе инфо от изхода на камината и бойлера, ако са много далече как контролира клапана, трябва да се пусне кабел(за сензора ) до клапана ли? Ако може някаква примерна схемичка да ми покажете ще съм много благодарен. Диференциалния термостат може ли да управлява и помпата? Проста схема би ми помогнала много, ако някой си направи труда
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: