Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Тани - модератор
Искаш да кажеш , че не стига, че количеството на водата е по-малко , а и температурата е по-ниска и все пак отделят повече топлинна енергия от класически воден радиатор, така ли? И след радиатора водата си остава с почти същата температура! Наистина говориш за технология от бъдещето, сигурно ще става тогава , но най-вероятно водата ще е тежка :lol: , и ... няма да става въпрос за радиатор :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Тани написа:
Наистина говориш за технология от бъдещето, сигурно ще става тогава , но най-вероятно водата ще е тежка :lol: , и ... няма да става въпрос за радиатор :lol:
Е какво грешно има да наречеш нещо "радиатор", щом това нещо излъчва радиация? :-D
filmatoplo - майстор
:? Аз толкова години се чудих защо така им казват :wink: , е като малък им виках -акордьони :lol: .
jabata - специалист
Ей хора с тази тема наистина ме разсмяхте. Че е направи си сам форума, това е ясно. Но някой хора много искат да го направят мини се сам. И въпреки че има милион съвета, да не се прави, човека пак иска да го направи.
Всичките тези модерни, космически технологии, и незнам още какви предстаевни в супермодерни шоуруми са само една голяма минавка, и капан за наивници. Мисля че тези продавачи на супер модерни технологии, са за затвора защото печелят на гърба на бедните хора. Накратко, за да стоплиш едно помещение ти трябват х киловата, въпроса вече опира до това, как ще са добити тези х киловата и оттам идва разликата в цените. Дали ще гориш петрол, газ, дърва, ток, или ще въртиш педалите разлика няма.
В случая имаш камина на дърва, т.е. дървата при изгаряне отдават х киловата, хайде сега ми кажи как от тези киловати ще докараш 2х примерно? Е няма как да стане, ако имаше, то ти тогава си открил перпето мобиле и аз лично ти свалям шапка. По разумно е да помислиш как от тези отдадени от дървата х киловата да усвоиш максимално много, да кажем 0.9х и ако може и повече.
След това, дали преносителя на енергията ще е вода, въздух, газ, антифриз, масло...разлика няма. Разликата е в инертността. Така че е много наивно, да не кажа глупаво да си мисли човек че ще вкара 30 градуса вода, и ще стане чудо. Става, ако радиатора ти е 2 километра дълъг :-D .
И с тази дискусия несъмнено ще стигнеме до старата тема стоманени, чугунени или алуминиеви радиатори, която е безкрайна и всичко е въпрос на вероизповедание както се казва.
Така че ако искаш да ти излиза по евтино, мисли разумно и гледай някакви нови технологии, които ще имат по високо КПД. Както казаха колегите, радиатора няма КПД, защото при него енергията не се губи, тя просто си стои. Това че ние неможеме да я усвоиме, погрешно казваме че имат малко КПД.

Тема "вакумно-водни радиатори сьвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: