LazarGanev написа:Е, не е само това предимство, имат си и недостатъциТо писано много ама все пак какви са предимствата и недостатъците на вакуумно тръбните,и каква е разликата между система под налягане и система без налягане?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
belovodski
- специалист
61 мнения в "Вакуумно тръбни колектори"
belovodski
- специалист
И последен въпрос има ли разлика между китайски и китайски вакуумно тръбни колектори?
piron45
- майстор
Аз съм си купил преди 2г Китайски термосифон с 15 тръби/110л/, бойлера и стойката се водят неръждаеми. За сега нищо не е ръждясало пък ще видим. Само тръби продават по 10лв едната. Не мисля че ще има особена разлика на различните марки. По скоро тръбите може да ги вземат от един производител, пък останалото да го правят в различни фирми. За мен термосифона е по удачната система, защото е проста и няма помпа, и един куп други работи.А и изобщо не се притеснявам дали ще кипне водата в бойлера и ще изхвърли вода през преливника. Е вярно че зимата не може да се разчита на него, но и скъпите пълни с антифриз няма да стоплят кой знае колко вода през зимата. Но трупат други разходи и в големите жеги се чудиш дали няма да изхвърли антифриза, дали не трябва да го завиваш и т.н.
Каквото и да е, моя вече се изплати и съм доволен. Имам гореща вода от март до октомври. За зимните 4м си имам друг бойлер който грея с климатика.
Каквото и да е, моя вече се изплати и съм доволен. Имам гореща вода от март до октомври. За зимните 4м си имам друг бойлер който грея с климатика.
syncho
- майстор
Колеги стига сте говорили само за тия глупави heat-pipe... Има вакуумни доста по-добре от тях и нямат техните проблеми. U-type вакуумните колектори ги нямат тия простотии с термо пасти и т.н., че след време се иска и почистване и наново нанасяне, че не може да вдигне иначе повече от 40С-50С... Има и китайски добри и европейски такива (наистина произведени в европа).
belovodski
- специалист
Пак след чудене мотаене и хиляди мнения отидох на селективен на сънисистем!Остана чуденето с плипропиленови тръби или с медна вложка?
filmatoplo
- майстор
Селективен от Сънсистем , за твоя бойлер поне с площ 2,70 м2. 

stivemaster
- майстор
Поне посоката от панела към бойлера, МЕДНИ 15/0.7 или по добре 18/0.7мм .Ако си умен, ще сложиш само такива и няма да имаш грижи, срещу около 50лв. повече.
Тема "Вакуумно тръбни колектори" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература