Значи до тук обобщих нещата и направих следното: Днес успях да довърша и монтирам системата, късно вечерта я напълних и всичко мина ОК. И ще чакам утре ТОПЛО
Соларната система ми се намира върху гаража, на покрива не става монтаж. В гаража под бойлера имам почти задоволяващо налягане тук е на 2,2 метра денивелация. В мазето ми е монтиран бойлер с една серпентина, която е включена към парното ми. От солара до ел. бойлера пуснах крана и видях че налягането е почти добро, 4 метра денивелация. Включих бойлера към студената му вода от солара и отидох на първият етаж в банята, от душа просто капе
, денивелация по малко от метър. Сега мисля че ми остават два варианта.
1. Ускоряваща помпа(бустер помпа) до ел. бойлера, така ще е най евтино и лесно (но ще чакам дълго време за топла вода в етажа). И 2. Да въртя от солара през серпентина в мазето в някакъв буферен съд (или пластинчат обменик) с който ще имам директно и бързо влизане на топла вода към ел. бойлера и така ще работи под налягане. Тръбите от солара до бойлера в двете посоки са към 30 метра. Кой от двата варианта да направя според вас ? Вторият ми се струва по удачен, но мисля че ще имам повече загуби на топло ?. А, между другото пуснах и втора тръба до мазето от солара за да мога да въртя(връщам) вода към солара. На снимката съм нарисувал точно как изглежда. Благодаря Ви, дайте мнение. 

Прикачен файл
solarа.JPG (55.09 KиБ) Видяна 3406 пъти
Последна промяна от vesoel на чет сеп 26, 2013 8:11 am, променено общо 7 пъти.