• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
big_death - специалист
А на 80 литра лангер който е приблизително 40 градуса колко му е първака-МЕТИЛОВИЯ АЛКОХОЛ който трябва да отстраним като му правим преварка ???? И може ли да се хване в двулитрово шише което е пълно до полвина с вода ???? Моя отговор е - МОЖЕ !!!!
LazarGanev - "Велик майстор"
big_death написа:
рекеджия
:?

Не бе, аз казан нямам, моята ракия се вари в официален казан срещу заплащане, дядото има грижата - да е жив и здрав. Аз обаче може да експериментирам заедно с един познат, който има няколко казана да му спретнем единия с котел и горелка :)
ZMeyGorianin - майстор
Правилният отговор е: отделя се 1% от материала за варене независимо дали е джибра, паток, лангер, шльокавица, пърцуца :cool: Но ти сам си знаеш, така че си я пий както ти харесва :ka:
romanpm - майстор
big_death написа:
А на 80 литра лангер който е приблизително 40 градуса колко му е първака-МЕТИЛОВИЯ АЛКОХОЛ който трябва да отстраним като му правим преварка ???? И може ли да се хване в двулитрово шише което е пълно до полвина с вода ???? Моя отговор е - МОЖЕ !!!!
В гроздовата ракия няма метилов алкохол ! :wink:
ZMeyGorianin - майстор
big_death написа:
1% от 80 литра е ?
Да! Това са 800гр., които махаш и не слагаш повече в ракията, даже и като преварка. Аз си разпалвам печката с тях-то си е спирт с около 80 гр.
big_death - специалист
romanpm
Заглавие: Re: Котел и казан за ракияUNREAD_POSTПубликувано на: Пет Яну 10, 2014 10:24 pm
специалист
Аватар

big_death написа:

В гроздовата ракия няма метилов алкохол ! :wink: ................. че кой е казвал каква ракия ще вари ?????????
agro - специалист
big_death написа:
ама не говорим за бойлер , а за казан който ще се пълни с джибри и ако е толкова рентабилно навсякъде казаните ще са с водна риза - няма ние да откриваме топлата вода !
Този въпрос не ми дава мира и на мене, заради това и реших да питам по въпроса. Имам един приятел, който все ми казва по повод моите щурави замисли: "Ако американците не го правят така - значи не става". Досега винаги той е излизал прав. Като се замисля - ако беше толкова лесно решението, винпромите нямаше да използват скъпи ректификационни колони за дестилиране на ракия.
agro - специалист
Още нещо не знам - до каква температура мога да си позволя да подгрявам водата с моя Виадрус U22, без да му стане нещо. Имам предвид, че ще е свързан само с водната риза на казана и с разширителния съд, за друго няма да го ползвам.
filmatoplo - майстор
Освен котела и казана , ти трябва за всеки случай малък буфер който да поеме излишната топлина ако се наложи .Свързан без автоматика в паралел на казана , ако започне да прегрява котела , отваряш 1 кран и температурата се нормализира :wink: , предполагам 200 литра ще стигнат .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Котел и казан за ракия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: