Помпата е малко над серпентината на бойлера, на първа скорост никога не е работила добре, не може да изтласка водата до колекторите, затова работи или на 2, или на 3.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72
- майстор
49 мнения в "Въздух в помпата на слънчевата инсталация."
kalin72
- майстор
Andri01 написа:Горещата вода как влиза в допълнителния съд? Ако входа е над работното ниво ,то тя ще увлича въздух към серпентината на долу.Да, така влиза. Затова и съм намалил крана преди входа, за да не се получават мехурчета...но явно ше трябва да напълня дрейнбек съда до горе с вода, за да се влива без скок

Andri01
- майстор
Моя съд е с два отвора от към СК: горния е над нивото винаги / и при спряла помпа/ и служи за вход/изход на въздуха при стоп/пуск на помпата. Долния е под работното ниво. Двата отвора са вързани с "Т" . Тетката е над нивото при спряла помпа 8 да може да прекара въздуха при пускане,без да отиде същия във водата.също така от "Т" към горния отвор имам монтиран клапан/ направи сам/. Той е на принципа на самообезвъздушителните,но с по-големи отвори за въздуха и не пуска вода,ако стигне да него. Всички тези алапиоли сам ги направил с цел намаляване въздуха във водата ,а и от там и ръждата на серпентините/ "TESSY" са пълни с ръжда /.
fbr
- майстор
Andri01 написа:Моя съд е с два отвора от към СК: горния е над нивото винаги / и при спряла помпа/ и служи за вход/изход на въздуха при стоп/пуск на помпата. Долния е под работното ниво. Двата отвора са вързани с "Т" . Тетката е над нивото при спряла помпа 8 да може да прекара въздуха при пускане,без да отиде същия във водата.също така от "Т" към горния отвор имам монтиран клапан/ направи сам/. Той е на принципа на самообезвъздушителните,но с по-големи отвори за въздуха и не пуска вода,ако стигне да него. Всички тези алапиоли сам ги направил с цел намаляване въздуха във водата ,а и от там и ръждата на серпентините/ "TESSY" са пълни с ръжда /.По същия начин е и моята система, само дето клапана ми е с електрическа задвижка. Тъй като задвижката има време на задействане, то през това време, течността вече се е завъртяла през системата, и затваря досега с въздушната част на съда. След като спре помпата, и мине времето на задействане на задвижката, клапана отваря и пуска въздух във водния стълб и го прекъсва, и течността се връща в съда.
Andri01
- майстор
Не виждам смисъл от този клапан,с ел.задвижка? DB системата не трябва да има никакви клапани /само спирателни кранове пред/зад помпата/Аз съм сложил и на серпентините/моите са 3бр,на 2 бойлера/,но са постоянно отворени.Е,в зависимост кой бойлер работи и дали кам камината или към СК.
Evgeniy
- майстор
fbr написа: По същия начин е и моята система, само дето клапана ми е с електрическа задвижка. Тъй като задвижката има време на задействане, то през това време, течността вече се е завъртяла през системата, и затваря досега с въздушната част на съда. След като спре помпата, и мине времето на задействане на задвижката, клапана отваря и пуска въздух във водния стълб и го прекъсва, и течността се връща в съда.Точно от такава система избягах далеч. Бях го направил и аз така, но няколко пъти спира тока за съвсем малко - минута или две. И тогава в системата остава частично въздух - точно толкова, колкото да не може да завърти.
Evgeniy
- майстор
LazarGanev написа:Кранът трябва да е след помпата, а не преди нея! Преди помпата ако има кран може да се създаде разреждане - съответно въздух, кавитация и всякакви гадорииЛазаре, поправи ме, ако греша, но във помпените групи дебитомера - съответно ограничаването на дебита е все преди помпата. Това беше причината да сложа моето кранче за ограничаване там.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Evgeniy написа: Лазаре, поправи ме, ако грешаВеднага те поправям

Evgeniy
- майстор
Аз също нямам прекъсване на потока, след като се е напълни колектора. ДБ съда ми е всъщност разширител на студената тръба, свързан под помпата. На колектора имам верикална отворена тръба за обевъздушаване. Веднъж напълнена, системата работи като обикновена отворена система.
Съображението ми беше, че дроселиране след помпата ще доведе до падане на налягането след кранчето и може би до намаляване на максималния воден стълб при определен дебит.
Съображението ми беше, че дроселиране след помпата ще доведе до падане на налягането след кранчето и може би до намаляване на максималния воден стълб при определен дебит.
Тема "Въздух в помпата на слънчевата инсталация." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература