Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
за тези пари толкоз!!!! :lol: Гледам че в упътванеето на тези котли(при по-големите мощности)има доста керамични плочи които се редят по стените на котела.Какво им е предназначението.
LazarGanev - "Велик майстор"
hr.hristov57 написа:
Едвали lusynik се шегува- той има и двете горелки, а това е добра база за сравнение.
Не, не се шегува! Но той не сравнява две горелки, а със и без горелка :wink:
Някой горил ли е дърва на бош-а? От няколко места чувам мнения, че не ставал за дърва, а на двора има едни 8 кубика..
Аз го взима с идеята да го ползвам директно на пелети, но искам след време да имам алтернатива, ако нещо ме отакаже от тях (висок разход например). Днес един познат каза, че монтирал горелка на стария котел и давала разход 9 чувалчета за 24 часа :rolleyes:
filmatoplo - майстор
:) Зависи от мн неща , стар котел какъв , каква горелка , мощности , квадратури , изолация , контрол по стаен термостат , все неща за които няма информация по казуса -питай и разясни :? :) . Разход по 5,6 кила на час , какво се чудиш , ако по някаква причина работи на пълна мощност там 25-30 киловата -ето ти този разход за 24 часа .
kalin72 - майстор
Някой горил ли е дърва на бош-а?
Аз горя само дърва, но моя котел е модела специално за дърва.
VLADO66 - майстор
И'аз горя дърва.Бункера е малък за този тип гориво но имам добра изолация и котела работи 5-6 часа вечер така че не ми тежи честото обслужване.Мисля да си доизгоря дървата и да взема /последен избор :) / една горелка Bisolid.По скъпа горелка не ми е нужна при този режим на работа.
ktch_1964 - специалист
Не е много лесно да се горят дърва в този модел,много често като напълниш бункера се зааклинват и не падат надолу.
При мене се е случвало след около час-два запален котел да угасне , отварям горната врата на котела и се започва едно
ръчкане за да паднат тлеещите дърва на скарата , при което котелното е в дим а аз мириша на мангал.
Котела се справя много по добре с въглища , а дървата само за распалване. Вече 22 години се грея с ДАКОН ДОР 24 ,този сезон
ще съм със БЪРНИТ ще видим дали ще се представи по добре от ДАКОНА.
ktch_1964 - специалист
filmatoplo написа:
Ще му слагаш ли горелка на Бурнита .http://www.youtube.com/watch?v=ez9QpDzLuv8
Да ще слагам горелка но на течно гориво за което бях писал в друга тема . За сега все още не съм сменил котела.
Надвам се,че до 10 дена и това ще стане.

Тема "Бош Солид 2000 и пелетна горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: