• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
markoscbr - специалист
Благодаря Вестра 72, с каква тръба си от котела до разпределителя или отиващата вода благодаря :yawinkle:
markoscbr - специалист
въпрос към Лазар , защо да сложа помпата на байпаса, досещам се но не съм сигурен може би да работи системата на собствена гравитация а тя само да помага за крайните точки а може би има друго предвид човека благодаря #-o
LazarGanev - "Велик майстор"
Идеята е да имаш отопление при спиране на тока - може да не захранва всички радиатори, но все пак да го има. Освен това ти отпада нуждата от ЮПС. Но трябва да се направи както трябва с клапа без пружина, за да работи автоматично. Трябва малко да се преработи участъка около помпата.
vectra72 - специалист
markoscbr написа:
Благодаря Вестра 72, с каква тръба си от котела до разпределителя или отиващата вода благодаря :yawinkle:
Стъклофибърна 32мм.
markoscbr - специалист
Благодаря Лазаре за отговора но това без някакъв ясен чертеж няма как да го направя ,мисля че ще имам доста въпроси към теб за напред благодаря ти :yawinkle:
шоп - майстор
За байпаса няма нужда от чертеж:-) Може и с кранове, може и с възвратен клапан
Не ми се слиза до котелното да снимам, но може и без байпас да имаме естествена циркулация.

една снимка говори повече от 1000 думи

Прикачен файл

DSC04146.JPG
markoscbr - специалист
Майстор Шоп с тази снимка беше изчерпателен и към теб ще имам въпроси когато трябва даже по телефон разбира се ако не ти е проблем благодаря бяхте много любезни всички =D>
markoscbr - специалист
забравих да попитам как без байпас може да имам естествена церколация може би с по голям диаметър на тръбите ,при затворена система ще стане ли , добре момчета не се ли топли излишно толкова много вода аз за това искам да ги подменя тези цоличетвърт траби а изолацията която ще ми трябва е много #-o
gnt69 - майстор
markoscbr написа:
забравих да попитам как без байпас може да имам естествена церколация може би с по голям диаметър на тръбите ,при затворена система ще стане ли , добре момчета не се ли топли излишно толкова много вода аз за това искам да ги подменя тези цоличетвърт траби а изолацията която ще ми трябва е много #-o
Колега като стоплиш повече вода системата ще стане малко тромава но ще има добра енерция.
Идеята на многото вода е да нямаш резки спадове на температурата при отваряне на термоглава или старт на помпа. Както е казал мечо пух, :partyman: колкото повече, толкова повече!
шоп - майстор
markoscbr, ще направя снимки от собствената си инсталация. Имам помпа, нямам байпас но всичко си е на ЕЦ.

Моето мнение е, че колкото повече вода в системата -толкова по-добре ( разбира се това е за обект в който постоянно се живее) Аз имам 600 литра вода в системата си. Температурните колебания в жилишните помещения са минимални, дори и котела да е изгаснал. Все пак 600 литра вода 220 чугунени ребра Н 500 и 80-100 тона тухли, гранит и стоманобетон с външна изолация се явяват приличен топлоакумулатор.

Горното мнение не важи за вили и сгради, където не се живее постоянно. там се прави точно обаратното. Малко вода, ал или панелни радиатори и вътрешна ТИ.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Предстои ми изграждане на водна инсталация за отопление на къща та ме интересува водна помпа за инсталацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: