Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Любопитните да направят една дупка, примерно 2 метра, да вкарат плътно в нея тръба, примерно 3 метра, да я напълнят с вода, при атмосферни минус 10, примерно и да видят какво ще стане.
За мързеливите, всичко по-дълбоко от 0,8 м върши работа
fbr - майстор
И какво общо има тази постановка с плодохранилището под земята.
kubeto83 - помощник
Истината е че без да съм разбирач съм сложил термометър да следя и го гледам постояно, и наистина сега когато беше -20 градуса навън при мен беше около +15. Сега когато се постопли имам чуството че е по студено но пак е около тези градуси. Лятото когато беше голяма жега вътре си стоеше около 20 градуса понеже освен че не се отоплява не се и охлажда лятото. Общо взето понеже е минус етаж се получава ефекта на маза. А и е доста под нулата поне три метра. Лошото от цялата работа е че е и отворено между етажите и всичко ходи нагоре.
torbalan - Дървен философ
Pooh написа:
torbalan написа:
Топлия въздух бяга нагоре. Ако не е плътно затворено - помещението ще изстива и не е проблем температурата да падне и под 10 градуса.
При ВЪНШНА температура +10°, КАК ТОЧНО става по-студено ВЪТРЕ с "бягане на топлия въздух"? Цялата идея на термодинамиката е ИЗРАВНЯВАНЕ на температурите. Ако вътрешната е по-висока (за да има какво да "бяга") - може да падне/да се изравни/ до външната. По силата на каква точно физика, ще падне ПОД температурата на околната среда?
Просто ми е любопитно, не се заяждам.
За течение нищо ли не си чувал?

Помещението има отдушник, ако има от къде да влиза студен въздух - какъв е проблема да падне температурата?

Освен термодинамика трябва да се чете и топло и масо пренасяне...

Освен това да седиш при 10 градуса един работен ден не е особено приятно...
Pooh - майстор
Задълбавате, за това давам лесен пример - пещера! Как се променя температурата на ... да кажем 60м. навътре в пещерата, при промяна на ВЪНШНАТА температура?

Торбалане, при отдушник. по-студеният въздух посмъртно не може да влезе - пита се ЗАЩО? Течение в подземие ... :? ... я пак?

Човекът ясно е описал
kubeto83 написа:
Помещението е на минусов етаж. Няма излас навън.Няма прозорци.Няма нищо. ... А и е доста под нулата поне три метра. ...сега когато беше -20 градуса навън при мен беше около +15. Сега когато се постопли имам чуството че е по студено но пак е около тези градуси. Лятото когато беше голяма жега вътре си стоеше около 20 градуса
На практика се търси решение за повишаване на температурата с 5-10°С.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
На практика му трябва супер да се изолира от тези 10 градуса. Инак топли Земята. А студът идва по конструкция отгоре.
Хем е проста рабта, хем не е проста работа. Но, поради обстоятелства, не може да се топли с огън. Само на ток. Ако преработиш помещението? За какво го ползваш? Правили сме стая в склад. Супер лесно се топли
Pooh - майстор
n_a написа:
На практика му трябва супер да се изолира от тези 10 градуса. Инак топли Земята. А студът идва по конструкция отгоре.
:gott: :klatsch: :gott: :irre:
Хахахаха ... Я кажи сега как "идва" студа и как се "топли" земята (щото с главна буква е планета ... хептен за смях ставаш)? И защо някои хора, държат да се озокат, без значение дали им е ясно за какво се говори или не?!
torbalan - Дървен философ
Pooh написа:
...
Торбалане, при отдушник. по-студеният въздух посмъртно не може да влезе - пита се ЗАЩО? Течение в подземие ... :? ... я пак?
...
Нали това пея - студения въздух слиза надолу, а топлия бяга нагоре...
Понеже термопомпата ми е в мазата - имам топла маза и студен коридор. Като отворя вратата на мазата - коридора става по-топъл, а мазата по-хладна...

Кое не разбираш тук.

Единствения проблем в къщи е, че жената се дразни от отворената врата на мазата и я затваря след мен...

От самото начало предложих да опита с нещо от типа на лидълските конвектори - два в двата края на помещението...

Чети тук:
kubeto83 написа:
...Лошото от цялата работа е че е и отворено между етажите и всичко ходи нагоре.
Точно хипотезата, която предположих...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Pooh написа:
n_a написа:
:gott: :klatsch: :gott: :irre:
Хахахаха ... Я кажи сега как "идва" студа и как се "топли" земята (щото с главна буква е планета ... хептен за смях ставаш)? И защо някои хора, държат да се озокат, без значение дали им е ясно за какво се говори или не?!
Точно планетата топли :-) Какво не разбираш. Гледай ся, дан'се спукаш от смях! Топли въздуха в стаята, въздуха топли стените, стените директно топлят земята. М?
Ако не го схващаш...егаси
Pooh - майстор
n_a написа:
Според дунавската физика, по-добре се изолира помещение над земята (и по-лесно), защото за тях "супер изолация" не е нужна, така ли?
Разясни ми и "идването" на студа - да знам от къде да го пресрещам и с какво да го гощавам.
За последен път ти казвам - не разбираш ли нещо - трая си. По-добре да те помислят за глупава, отколкото да заговориш и да разсееш всякакви съмнения! Въпросното помещение на практика е перфектно изолирано. Само идеалните пасивни сгради могат да се похвалят с подобни показатели - навън да е -20°C, а вътре - +15°C. То бива вманиачаване, ама ... щом женорята почнаха да раздават съвети за изолация и строителство, вместо за плетки и рецепти, значи рекламната кампания "Изолирайте се от всичко" е повече от успешна. :wink:

П.П. Между другото - да си знаеш - планетата си е топла по начало - има си реакторче, наричаме го ядро. :roll:

Тема "Камина в кухненска аспирация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: